112

Dader bijna fatale steekpartij Hardenberg is dertien jaar

"De jongste jongen heeft gestoken", zegt de Tunesische asielzoeker Faical F. Hij doelt op een steekpartij in Hardenberg afgelopen juli, waarbij de 19-jarige Donavon uit De Krim levensgevaarlijk gewond raakte. Vier asielzoekers werden opgepakt. De 'jongste jongen' is 13 jaar oud.

Dat meldt RTV Oost.

"De jongste jongen hadden we gevraagd om mee te komen naar de stad. In het asielzoekerscentrum in Heemserveen was hij altijd alleen. We wisten niet dat hij een mes op zak had en dat hij ook al eens eerder problemen had gehad. Zelf heb ik niets met dat mes te maken.", zegt Faical.

Het Openbaar Ministerie ziet dat anders. Die vindt dat de groep van 4 asielzoekers samen verantwoordelijk is voor de steekpartij. Donavon uit De Krim werd middenin de nacht gestoken op de Brink in Hardenberg. Samen met vrienden was hij achter de asielzoekers aangegaan, nadat die een telefoon zouden hebben gestolen van een vriendin.

Videobeelden
Over en weer vallen klappen en de ruzie eindigt als Donavon met een mes in zijn lijf op de grond valt. De hele gebeurtenis is gefilmd. Volgens één van de advocaten is op die beelden duidelijk te zien dat de 13- jarige heeft gestoken. "Ook het slachtoffer heeft dat bij het bekijken van de beelden gezegd tegen de politie."

Met Donavon gaat het volgens zijn moeder naar omstandigheden goed. "Hij werkt weer, hij voetbalt weer, maar hij heeft er wel een klap van gekregen."

Bloedsporen
Zeker twee van de vier asielzoekers ontkennen betrokken te zijn bij de steekpartij. "We waren wel aanwezig, maar we hebben niet gestoken." Ook namen ze vast een voorschot op sporen-onderzoek door het NFI. "Als er bloed op mijn kleding is gevonden, dan is dat bloed van mij. Of anders is het op mijn kleding gekomen, omdat we samen op één fiets zijn teruggereden." Eventuele bloedsporen zouden zo van de ene op de andere verdachte zijn overgedragen.

Het eindproces in deze zaak dient op 7 januari volgend jaar.

|Doorsturen

Uw reactie
Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

Laatste reacties

Sport

Politiek

Zakelijk

Uit

Digikrant


Agenda

Weer