Diepenveen

Diepenveen aan de schoonmaak!

Zwerfafval en onkruid; we ergeren ons er allemaal wel eens aan. Maar we kunnen er ook samen iets aan doen. Dat blijkt uit de schoonmaakactie die zaterdag 12 maart in Diepenveen wordt gehouden.

De Deventer Schoon Familie en de Vrijwillige Hulpdienst Diepenveen komen – samen met bewoners – op deze dag in actie. Iedereen die mee wil doen, kan materialen ophalen bij het Hof van Salland aan de Dorpsstraat en aan de slag gaan.

Al veertig jaar is de Vrijwillige Hulpdienst Diepenveen actief in Diepenveen. Zo’n tweehonderd vrijwilligers verlenen hand- en spandiensten voor bewoners in het dorp. "Elke donderdagochtend organiseren we in het Hof van Salland 'Op de koffie', een ontmoetingsplaats voor alle Diepenveners, en op dinsdag kunnen dorpelingen advies krijgen over het gebruik van mobiel en tablet", vertelt Ineke van Kesteren. "We brengen mensen een bezoekje of vervoeren particulieren uit het dorp. In het Zorgcentrum Sparrenheuvel helpen we bij het ontspanningsprogramma, bedienen we in het restaurant en schenken elke dag koffie."

Andere kant
Omdat de dit jaar  jubilerende VHD zich ook eens van een andere kant wil laten zien heeft de hulpdienst samen met de Deventer Schoon Familie een actie op touw gezet waar iedereen in Diepenveen aan mee kan doen. Op zaterdag 12 maart kunnen inwoners van Diepenveen bij het Hof van Salland schoonmaakmaterialen lenen om zwerfafval op te ruimen en onkruid te verwijderen.

Gewapend met schoffels, onkruidkrabbers, knijpers, ringen en bezems kan elke bewoner van Diepenveen aan de slag om de leefbaarheid in zijn of haar eigen straat en buurt een oppepper te geven.

Op dezelfde dag gaat een aantal bewoners een viertal bankjes plaatsen in het buitengebied, zodat wandelaars lekker kunnen uitrusten en genieten van het uitzicht. Het clubhuis van ’t Weterman en het plein voor het Kulturhus Hof van Salland worden schoongemaakt en van beplanting voorzien. "We maken er een mooie NL-Doet-actie van", lacht Ineke. "Met een bijdrage van het Oranjefonds en hulp van de DSF kunnen we zo iets moois doen voor het dorp."

Aanmelden
Van 10.00 tot 12.00 uur kunnen de materialen voor de schoonmaakactie worden opgehaald (en teruggebracht) bij het Hof van Salland. Al het verzamelde zwerfafval en onkruid (geen snoeiafval en grofvuil) kan daar ook naar toe worden gebracht. Medewerkers van Cambio zorgen ervoor dat het wordt opgehaald en afgevoerd.

Aanmelden is niet noodzakelijk, maar wordt wel op prijs gesteld. Dat kan via vhd.dorp.diepenveen@gmail.com.

|Doorsturen

Uw reactie