Diepenveen

Muziekvereniging bakt zo'n 4.000 oliebollen in Diepenveen

100 kilo meel, 8 kilo gist, 16 kilo krenten en rozijnen, 50 liter melk en nog wat suiker en zout. Daarvan maakten de leden van muziekvereniging Sempre Crescendo uit Diepenveen afgelopen week zo'n 4.000 (!) oliebollen.

De oliebollen werden deze keer voor het eerst gebakken in de werkplaats van het voormalige loonbedrijf Olthof aan de Randerstraat in Diepenveen.

’s Morgens om 6.00 uur startten leden afgelopen zaterdag met het mengen van het deeg en werden de bakken met olie opgewarmd. Een uur later arriveerde de eerste bakploeg van vier personen en werd begonnen met het bakken van de oliebollen. Om 10.00 uur werden zij afgelost door een tweede bakploeg, die doorbakten tot 13.00 uur. Daarna werd er opgeruimd en schoongemaakt.

De nog warme oliebollen werden vervolgens aan de kraam voor Albert Heijn in Diepenveen verkocht. Ook gingen leden van de muziekvereniging het dorp in om huis-aan-huis te verkopen.

Sinds 1949
De eerste oliebollenactie van de vereniging vond plaats in 1949 en sinds die tijd bakken de leden van Sempre Crescendo twee keer per jaar. Met ruim zestig jaren oliebollenbakervaring is dit een echte traditie in Diepenveen.

De traditie kreeg deze keer ook nog een internationaal tintje door de aanwezigheid van de Braziliaanse vriendin van de zoon van de voorzitter. Zij kwam een kijkje nemen bij het bakken en heeft daar meteen haar eerste oliebol geproefd. Ze vond ze zo lekker, dat ze er later thuis ook nog een paar heeft gegeten.

Foto's: Harry Mulder

|Doorsturen

Uw reactie