Diepenveen

Zangers gezocht voor projectkoor Sallands Kleinkoor

Een aantal enthousiaste zangers wil starten met het projectkoor Sallands Kleinkoor in Diepenveen. Er zijn echter nog niet voldoende zangers om te beginnen. De groep is daarom een zoektocht gestart naar nieuwe leden.

Wolfgang Lange, dirigent uit Deventer, geeft leiding aan diverse koren in het land en wil ook dit project gaan aansturen. De al bestaande groep heeft nog behoefte aan alten, tenoren en bassen. Van zangers wordt verwacht dat ze hun partij thuis instuderen eventueel met behulp van capella of midifiles. Koorervaring of zangles is vereist.

Het koor repeteert op donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur in Diepenveen op 't Weterman 31a. Een deel van de repetitietijd wordt besteed aan verbetering van de koorklank. Het koor gaat van start bij een minimale bezetting van zestien zangers, evenredig verdeeld over de stemgroepen. De zangers willen graag op 17 maart beginnen met de eerste van tien repetities.

De volgende vier repetities zijn op 31 maart, 14 en 28 april en 12 mei. Na de zomervakantie zijn de repetities op 29 september, 6, 13 en 27 oktober en 3 november, gevolgd door een concert.

Eerste project
Het eerste project wijdt het koor voornamelijk aan een (nog steeds onbekende) Vlaamse componist uit de Renaissance, Noé Faignient (ca. 1540 –  1600). In 1568 werd een bundel met veel van zijn composities gedrukt, bestaande uit liederen (motetten en madrigalen) in het Frans, Italiaans, Latijn en (oud-) Nederlands.

De eenmalige bijdrage per deelnemer voor het gehele project (tien repetities) is 100 euro. Als je interesse hebt kun je een mail sturen of bellen naar:

Voorzitter:   Lydia Pauw  06 4084 8925 of lydia_pauw@hotmail.com
Dirigent:       Wolfgang Lange 06 4014 3163 wklange@hotmail.com

|Doorsturen

Uw reactie