Lettele

5-jarig jubileum dagbesteding WMO Lettele

Dagbesteding Lettele heeft donderdag 17 september het eerste Lustrum op feestelijke wijze gevierd. Door samen een dagje uit te gaan naar Erve Brooks in Gelselaar en een mooie tocht door het Gelderse landschap te maken met een huifkar ging het 5-jarige bestaan niet onopgemerkt voorbij. De dag werd afgesloten met pannekoeken.

Zeven jaar geleden hebben een aantal dorpsgenoten uit Lettele het initiatief genomen om dagbesteding voor ouderen op te zetten. Doelstelling was en is om een ontmoetingsplek te creëren voor leeftijdsgenoten door samen koffie te drinken, een activiteit te doen en een warme maaltijd te nuttigen.

In eerste instantie was de dagbesteding het bedoeld voor mensen met een indicatie, maar door bezuinigingen van de overheid is dit veranderd in een dagbesteding voor mensen zonder indicatie. Deze is gestart in 2010.

De groep wordt begeleid door vrijwilligers. Er zijn geen betaalde krachten, zo nodig wordt de dagbesteding ondersteund door een medewerkster welzijn van Zorggroep Raalte. De warme maaltijd wordt door een vaste groep vrijwilligers van Stevenskamp uit Heeten naar de Spil in Lettele gebracht in speciale warmhoudkoffers.

Door de inzet van fanatieke vrijwilligers samen met de gemeente Deventer, welke voor de financiële ondersteuning zorgt, komen elke donderdag in De Spil van 09:30 tot 13:30 uur elf senioren bij elkaar om gebruik te maken van dit mooie project.

|Doorsturen