Lettele

Statenlid geeft groene grens aan

Jansen gaat voor een groen Deventer

Statenlid Jansen heeft dit weekend zijn groene grens aangegeven. Die grens moet gelden voor Deventer, voorbij die grens mogen ze niet komen.

GroenLinkskandidaat Statenlid Robert Jansen heeft afgelopen zaterdagmiddag groene grenspaaltjes in de grond geslagen. Die grens zou Deventer niet over moeten gaan in haar uitbreidingsdrift van de stad richting de buurtdorpen.

Het bouwen in Steenbrugge-Noord, op het Linderveld en buiten het dorp Lettele is niet goed voor een groen platteland en het schaadt de dorpse karakters van Diepenveen, Schalkhaar en Lettele. Vindt Jansen.

De provincie besluit over waar gebouwd mag worden. De gemeente Deventer mag van de provincie Overijssel bouwen op bovenstaande locaties. Robert Jansen wil dit in de Provinciale Staten voorkomen.

Overal bebouwing zorgt voor een verrommeld platteland. Jansen is voor een betere bescherming van landschap en natuur. "Zuinig zijn op het mooie groen in en rondom Deventer gaat mij aan het hart. Als we doorgaan op de huidige weg, gaat er veel groen verloren. Daarom is verandering van het provinciebestuur in Zwolle hard nodig. Ik wil graag dat huidige én toekomstige inwoners van Deventer kunnen blijven genieten van het groene platteland."

|Doorsturen