Diepenveen

Sportieve 50-plussers zoeken medespelers

Een groep sportende 50-plussers bij de Diepenveense Sportclub is op zoek naar gelijkgestemden die het zien zitten om eens per week samen te komen en sportief bezig te zijn. Onder de noemer GymFit staat de groep iedere maandagavond in de gymzaal van middelbare school Het Vlier in Deventer.

De groep 50-plussers komen bij elkaar om samen te ontspannen en om soepel te blijven, maar op deze avond is het sociale deel minstens zo belangrijk als het sportieve.

De bijeenkomsten beginnen met het opwarmen van de spieren door al rondlopend in de zaal een aantal oefeningen uit te voeren. Na de warming-up worden diverse oefeningen uitgevoerd, waarbij alle spiergroepen een beurt krijgen. Bij alle oefeningen geldt: alles mag, niets hoeft.

Na al deze oefeningen is iedereen goed opgewarmd en kan het hoogtepunt van de avond beginnen. De laatste 20 minuten worden namelijk gevuld met een balspel. Afwisselend kunnen dat zijn: voetbal, handbal, basketbal of hockey. Ook hier weer: iedereen doet mee op zijn eigen niveau.

"Elke eerste maandag van de maand testen we onszelf door in een bepaalde tijd een specifiek aantal oefeningen uit te voeren", aldus de groep. "Uiteraard is er na afloop van de les gelegenheid om te douchen. Iedereen komt dan weer fris en herboren thuis. En twee maal per jaar, met de kerst en voor de zomervakantie, gaan we samen de stad in om iets te drinken."

Is dit een activiteit die jou aanspreekt? Kom dan eens vrijblijvend kijken of meedoen. De lessen worden gehouden op maandagavond van 19.00 tot ongeveer 20.15 uur in de gymzaal van het Etty Hillesum Lyceum, locatie Het Vlier te Deventer. Voor nadere info kunt u contact opnemen met Abe de Vries, tel. 0570-592694, e-mailadres: abedevries@gmail.com.

|Doorsturen

Uw reactie