Deventer

Deventer viert 7 eeuwen Marktstad

De markt in Deventer bestaat dit jaar zeven eeuwen en dat wordt gevierd met vele activiteiten tijdens de twee warenmarkten op vrijdag en zaterdag op het stadsplein de Brink. De viering van ‘Deventer 7 eeuwen Marktstad’ vindt plaats van vrijdag 23 maart tot en met vrijdag 30 november 2012.

De Hanzestad Deventer is van oudsher een prominente marktstad. Al rond 1312 waren er in de Hanzestad prominente jaarmarkten. Maar liefst vijf keer per jaar werden deze gehouden, en maakten van de stad een belangrijk en internationaal economisch centrum. De traditie van ‘marktstad’ heeft Deventer altijd behouden. Wekelijks vinden er op vrijdag en zaterdag op het stadsplein de Brink grote warenmarkten plaats. Daarnaast kent Deventer ook enkele wijkmarkten. De jaarlijkse Goede Vrijdagmarkt gaat terug naar de traditie van de jaarmarkten uit de Hanzetijd.

Op vrijdag 23 maart vindt de opening plaats van ‘Deventer 7 eeuwen Marktstad’. Bij de actiekraam worden aan de bezoekers van de markt 700 gratis gebakjes uitgedeeld. Tijdens de zaterdagmarkt op 24 maart kunnen kinderen gratis in de draaimolen.

Iedere week wordt er in het huis-aan-huis blad de Deventer Post middels een advertentie promotie gemaakt voor de markt. Via deze advertentie maakt de bezoeker aan de vrijdag- en zaterdagmarkt iedere week kans om 50 euro marktgeld te winnen, exclusief te besteden op de vrijdag- of zaterdagmarkt in Deventer.

Iedere laatste vrijdag- en zaterdagmarkt van de maand ontvangt de bezoeker een speciale, gratis boodschappentas, met bovendien de kans deze geheel gevuld te krijgen met producten van de markt.

Tijdens de Goede Vrijdagmarkt wordt de nieuwe folder ‘Markten in Deventer’ uitgedeeld. Hierna is de folder ook gratis af te halen in de actiekraam die iedere laatste vrijdag- en zaterdagmarkt van de maand op de Brink staat opgesteld.

In het najaar komt er een actie rondom het thema ‘koken’, met de bedoeling om te komen tot een Deventer Marktkookboek (de markt biedt immers vele ingrediënten, maar ook het tafelkleed, de bloemen op tafel enz.). Ook komt er in het najaar een modeshow met kleding van de markt.

Meer informatie over de activiteiten vindt u op: www.deventermarkten.nl Het feestelijke programma wordt georganiseerd door de Deventer marktondernemers, in samenwerking met het Evenementenbureau van de VVV Deventer, en met steun van de gemeente Deventer.