Diepenveen

Cursus bijengezondheid voor imkers

Het bijengezondheidsteam Salland organiseert een meerdaagse cursus over de (on)gezondheid van bijenvolken. De cursus is bedoeld voor imkers die al in het bezit zijn van het diploma ‘basiscursus imkeren’.

De cursus beslaat drie theorieavonden en drie praktijkdagdelen. Speerpunten zijn onder meer bestrijding van vergiftiging, hygiëne, het voorkomen van roverij en veel voorkomende ziektes onder bijen. De theorielessen hebben plaats op 15 maart, 7 april en 12 april. Het bijengezondheidsteam Salland stelt lesmateriaal beschikbaar voor de deelnemers.

De praktijkdagdelen worden gehouden op 7 mei, 10 juli en 30 augustus. Hierbij krijgen de cursisten advies bij het vaststellen van afwijkingen onder de bijenvolken. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het oefenen met hulpmiddelen om eventuele besmetting vast te stellen.

Aanmelden voor de cursus kan tot 15 februari door een e-mail te sturen naar janet.knol@home.nl. Deelname kost zeventig euro per persoon en dient te worden betaald op de eerste theorieavond. De cursus wordt gegeven bij Natuurderij Keizersrande aan de IJsseldijk 35 in Diepenveen.

|Doorsturen

Uw reactie