Diepenveen

Diepenveense dorpsboom krijgt kerstverlichting

De jaarlijkse lichtjeswandeling in Diepenveen krijgt dit jaar een extra feestelijk tintje. De boom op het dorpsplein wordt namelijk voorzien lampjes.

Op 12 december vanaf 16.30 uur verzamelen kinderen en volwassenen uit Diepenveen zich bij het Hof van Salland voor de lichtjeswandeling. Als kort daarna de duisternis invalt, worden de lampjes in de boom door een bijzondere inwoner van Diepenveen aangezet en zal het Dorpsplein voor het eerst sfeervol verlicht zijn.

Rond 17.00 uur start de wandeling, die door bos, weilanden en langs heel veel lichtjes en muziek gaat. De route eindigt op de kerstmarkt rondom de kerk in Diepenveen, waar warme chocolademelk en glühwein staan te wachten en kraampjes met spullen voor de kerst zijn ingericht.

De taakgroep 'Kennismaken en Ontmoeten' heeft zich sterk gemaakt voor een verlichte boom op het plein. Het geldbedrag om dit te financieren is bij elkaar gebracht door ludieke acties van de taakgroep zelf en bijdrages van het Oranjecomité Diepenveen, de Braderiecommissie Diepenveen, WijDeventer en het bestuur van het Kulturhus Diepenveen.

Electro Service Kees Krins legt deze week de laatste hand aan de installatie van de lampjes, zodat ze vanaf volgende week de donkere avonden in de winter kunnen verlichten.

|Doorsturen

Uw reactie