Diepenveen

Fiesta in Diepenveen tijdens Spaanse middag

Het Hof van Salland wordt op zondag 11 oktober volledig ondergedompeld in Spaanse sferen. Op die dag vindt namelijk een heus “Fiesta” plaats met uiteenlopende Spaanse tinten. Burgemeester Heidema opent de gezellige middag.

De Spaanse middag is een initiatief dat is ontstaan vanuit het Talencafé Salland. Tijdens de bijeenkomsten bleek de grootste groep Spaanstalig of geïnteresseerd in die taal. Maar naast de taal, bleek er ook veel interesse in de Spaanse cultuur.

Met die interesse kun je op 11 oktober uitstekend terecht in Diepenveen. Tijdens de feestelijke middag vol muziek, dans, workshops, presentaties, hapjes (bv. tapas maar ook churros), drankjes en natuurlijk veel Spaanse taal, waan je je volledig in Spaanse sferen.

De Rozenfabriek en Salsa Viva verzorgen bijzondere optredens met flamenco- en salsadans. Er zijn presentaties, bv. over de beroemde Spaanse architect Santiago Calatrava Valls en je kunt kennismaken met verschillende organisaties die ontwikkelingswerk verrichten in Zuid-Amerika en Spanje. Degenen die hun ritmegevoel willen testen kunnen de typisch Spaanse cajón bespelen.

Verloting
De middag duurt van 13.30 tot 17.30 uur en de entree is helemaal gratis. De burgemeester verzorgt om 14.00 uur de opening. De middag wordt afgesloten met een verloting waarbij de hoofdprijs een cursus Spaans van maar liefst dertien lessen, naast diverse andere interessante prijzen.

Kijk voor meer informatie op www.intercambiosalland.nl/activiteiten/dia-de-la-hispanidad/ of zoek op Facebook: www.facebook.com/events/1655776648039384/.

|Doorsturen

Uw reactie