Diepenveen

Winkeliers Diepenveen ontvangen Sint met open armen

In Diepenveen heeft Sinterklaas dit jaar zijn agenda aangepast. Normaal gesproken werd hij door de scholen binnengehaald, maar de Sint wil graag op zaterdag aankomen in het dorp, waardoor nu de plaatselijke ondernemersvereniging de intocht organiseert. Die vindt plaats op zaterdag 28 november.

Sint en zijn Pieten worden deze dag eerst ontvangen in woonzorgcentrum Sparrenheuvel. Daar vertrekt hij vervolgens om 13.30 uur per koets via de Dorpsstraat naar het Hof van Salland. Onderweg kunnen de kinderen aansluiten bij de optocht. De winkeliers hebben het dorp extra gezellig gemaakt en staan nog met een aantal leuke acties en aanbiedingen langs de weg. Om 14.00 uur komt de goedheiligman bij het Hof aan en wordt hij welkom geheten door de burgemeester.

Letteractie
In het Hof van Salland maakt Sinterklaas bekend welke kinderen een prijs hebben gewonnen bij de lokale Letteractie in het dorp. Om deel te nemen aan de Letteractie krijgen de kinderen op school een formulier waarmee ze in de etalages van de deelnemende Diepenveense winkeliers een letter kunnen zoeken. Het is even puzzelen, maar met deze letters kan een zin worden gemaakt. Uit de ingeleverde formulieren met de juiste zin trekt Sinterklaas een aantal winnaars. Heb je geen formulier ontvangen? Dan kun je deze ook afhalen bij de deelnemende winkeliers, te herkennen aan de grote poster.

Als de prijswinnaars bekend zijn gemaakt, gaan de kinderen uit groep 1 tot en met 4 om 14.30 uur in het Hof een feestje vieren met Sinterklaas. Als het heel goed weer is, kan het ook zijn dat het feest naar buiten gaat. Om 15.30 uur is zijn de festiviteiten afgelopen en neemt het dorp afscheid van de Sint. Maar wie weet waar je hem overal nog meer kunt tegenkomen.

|Doorsturen

Uw reactie