Lettele

De Leeuw opent deuren op Nationale Molendag

Op 9 mei is het weer Nationale Molendag. Ook in onze regio gaan weer verschillende molens open voor het publiek, waaronder windkorenmolen de Leeuw in Lettele. Daarnaast worden diverse activiteiten rondom het evenement georganiseerd.

Van 10.00 tot 16.00 uur is de korenmolen geopend. Molengidsen zullen op een deskundige manier de bezoekers door de molen begeleiden. Ondertussen beantwoorden zij vragen en vertellen over dit Rijksmonument, over molens in het algemeen, over de wind, de granen en de aloude techniek van het malen.

Geraniummarkt

Tegelijkertijd is er, ook van 10.00 uur tot 16.00 uur, op het plein bij de markt een Geraniummarkt. Een keur van boerengeraniums, hanggeraniums, hanging baskets, fuchsia’s en ander perkgoed wordt aangeboden.

De hele dag door zijn de ‘Vrienden van de Molen’ in de weer om te zorgen voor hapjes en drankjes. Koffie, thee, en andere drankjes zijn er. Maar ook worden overdag weer de heerlijke pannenkoeken gebakken.

Fotowedstrijd

In het kader van het 25-jarig jubileum molenrestauratie/molenbehoud dat tijdens de komende open monumentendagen (12 en 13 september) uitgebreid gevierd gaat worden, houdt de Deventer Foto Kring en de Stichting Windkorenmolen de Leeuw een fotowedstrijd met als thema ‘Meer dan Leven van de Wind’. Het inzenden van de foto’s kan vanaf 9 mei tot 1 september via de website stichting.oudemolen.net. De Deventer Foto Kring is 9 mei op het molenplein aanwezig om aandacht te vragen voor de eigen vereniging en voor de start van de wedstrijd.

Molenwinkel

Ook de molenwinkel is geopend. Hier zijn heerlijke en eerlijke ‘De Leeuw’ meelproducten te koop. Of het nu volkorenmeel, bloem, speltproducten, glutenvrije producten of speciale cake- en pannenkoekenmix moet zijn; het is hier allemaal te vinden.

Niet alleen op de nationale Molendag, maar ook op Hemelvaartsdag (14 mei) is het publiek welkom bij molen de Leeuw om een kijkje te nemen in het interieur van de molen. Voor alle passanten, jong en oud, fietsers en automobilisten, wandelaars of motorrijders, is het molenplein een mooie plek om even bij te komen en uit te rusten. Op deze dag zijn de ‘Vrienden van de Molen’ weer van 10.00 tot 16.00 uur aanwezig en is ook de molenwinkel open.

|Doorsturen