Lettele

Kunst op de akker van het Bouwhuis

Bij kunstgalerie het Bouwhuis in Lettele vormt zondag 29 maart de slot- en begindag van twee tentoonstellingen: in de galerie en op de akker van het Bouwhuis.

Deze dag komt de solo-expositie CONNECTION van Tineke Porck ten einde. De kunstenares zal aanwezig zijn om over de essentie van haar werk met de aanwezigen van gedachte te wisselen: kunst is de opeenstapeling terug brengen tot de basis.

Daarnaast start de expositie 'Verhalen gebeuren' van beeldend kunstenaars Hans Rikken en Lucas Klein. Zij plaatsen hun beelden op de akker, tussen de allereerste aanplant. Beiden hebben nieuw werk gemaakt dat volledig geïnspireerd is op het zaaien, poten, groeien, bloeien en oogsten van onze bijzondere groente en aardappelrassen. 'Verhalen gebeuren' is daarom een buitententoonstelling die een aantal seizoenen duurt: lente, zomer en herfst.

Compositions

Op 4 april, de zaterdag voor Pasen, opent de bijzondere tentoonstelling 'het Forum van Rudy Lanjouw; Compositions'. Tevens wordt het kunstboekje 'Compositions' gepresenteerd. Een fraaie uitgave van het Bouwhuis in een oplage van tweehonderd, ontworpen en samengesteld door Rudy Lanjouw, waarin zijn meest recente en kernachtige werk op papier en doek is opgenomen.

Het belooft een feestelijke opening te worden tussen 16.00 en 19.00 uur in aanwezigheid van Rudy Lanjouw en zijn echtgenote Wiets. Het Bouwhuis zorgt uiteraard voor huisgemaakte heerlijkheden en drankjes.

|Doorsturen