Diepenveen

Metamorfose voor ambitieus Brasserie Zonnig

Brasserie Zonnig in Diepenveen heeft een flinke metamorfose ondergaan. De zaak aan de Dorpsstraat die dit jaar haar 5-jarig jubileum viert, sloot na Koningsdag enkele dagen de deuren voor een grondige make-over. Het resultaat mag er zijn; Zonnig oogt weer helemaal fris en dat is ook te merken bij het personeel. “We willen de beste brasserie van de regio worden.”

Zonnig is al jarenlang een begrip in en rond Diepenveen. Maar de afgelopen periode werd het wel tijd voor wat verandering. Zo begon chef-kok Sem Grotenhuis in januari om de kaart naar een hoger niveau te brengen. Een maand later lag er een nieuwe kaart met iedere maand een wisselend menu.

Naast de kaart werd recentelijk het interieur onder handen genomen. Muren en het plafond werden opnieuw geschilderd, de keuken werd aangepakt, net als de tafels en stoelen en er werd een nieuwe haard geplaatst. “We noemen het nu Zonnig 3.0”, lacht Ischa Lubberding, zelf al drie jaar werkzaam in de bediening bij de brasserie. “We willen laten zien dat we de beste brasserie van de regio zijn.”

Vaste gezichten

Dat doel moet behaald worden door de inspanning van drie koks en een leerling, drie vaste krachten in de bediening en meerdere oproepkrachten. “De afgelopen drie jaar hebben we aan ‘de voorkant’ vaste gezichten staan”, vertelt Desirée Kommerkamp, zelf één van die gezichten. “Dat is prettig voor de gasten. We zien dan ook veel gasten of bezoekers terugkomen. Dat doet je natuurlijk goed. Maar er komen ook steeds vaker nieuwe gasten binnen.”

Al die gasten kunnen bij Zonnig op verschillende momenten terecht. “In de ochtend voor een kopje koffie met ambachtelijke taart, in de middag voor een heerlijke lunch en ’s avonds kun je hier lekker dineren en borrelen”, beschrijft Ischa een dag bij de brasserie. “En of je nu een kopje koffie komt drinken of een vijfgangenmenu neemt: iedereen is even welkom”, vult Desirée aan.

Actie

In het kader van het vijfjarig bestaan is aan zo’n vijfgangenmenu op het moment een mooie actie gekoppeld. Voor €27,50 kun je hier namelijk al van genieten. “De gasten kunnen vervolgens kiezen uit verschillende voor- en hoofdgerechten”, vertelt Sem, die alles bereidt in een open keuken. “Dat was in het begin overigens wel wennen”, lacht hij, “maar inmiddels vind ik het hartstikke gaaf. Laatst zat een kindje de hele avond te kijken hoe alles klaargemaakt werd. Geweldig!”

Het plezier haalt het team dan ook voornamelijk uit tevreden gasten. “Het geeft een boost als bezoekers tevreden naar huis gaan. De beleving van de gast is heel belangrijk.”

Overigens is het ook mogelijk op reservering buffetten, high-teas en andere arrangementen te verwezenlijken bij Zonnig. Daarnaast kunnen de grote gezelschappen voor feesten en partijen terecht bij Nieuw Roeterts Hof, dat dezelfde eigenaar heeft. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan eens op www.brasseriezonnig.nl of neem contact op via 0570-592626.

|Doorsturen