Diepenveen

Podo- en fysiotherapie Diepenveen werken samen

Binnen Paramedisch Centrum de Spil is er sinds begin dit jaar een gezamenlijk spreekuur tussen fysiotherapie Hubregtse en Aalders en Podotherapie Segerink gestart. Door deze samenwerking is het mogelijk om gerichter de oorzaak van klachten te vinden en te behandelen.

Podotherapeut

De podotherapeut is een specialist op het gebied van de voet en houdingsklachten aan de enkel, knie, heup en rug. Een podotherapeut behandelt klachten voortkomend uit een afwijkend functioneren van de voeten of het looppatroon. Tevens behandelt deze huid- en nagelaandoeningen en geeft waar mogelijk preventieve adviezen.

Fysiotherapeut

De fysiotherapeut adviseert, begeleidt of behandelt bij problemen of stoornissen in houding en/of beweging. Deze kunnen worden veroorzaakt door blessures of stoornissen en ziekten van spieren, pezen, banden, gewrichten, botten, huid, zenuwstelsel of inwendige organen. De fysiotherapeut is de specialist in beweging.

Het gezamenlijk spreekuur is bestemd voor iedereen met voet-, been-, heup- en onderrugklachten die reeds bekend is bij de podotherapeut of fysiotherapeut en een klachtenvermindering of prestatieverbetering stagneert of uitblijft.

Zowel podotherapie als fysiotherapie zijn zonder verwijzing toegankelijk. Bij de behandeling door een geregistreerde podotherapeut en/of fysiotherapeut worden de kosten geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar.

Heb je klachten aan jouw voet, enkel, knie, heup of rug? Dan kun je je aanmelden voor een gezamenlijk intakegesprek met de podotherapeut en de fysiotherapeut. Jouw hele behandeltraject wordt hier geregeld, van onderzoek tot nazorg.

Daarnaast zijn er factoren die aanleiding kunnen zijn tot het niet vanzelf corrigeren van het

klachtenpatroon. Mechanisch ligt dat bijvoorbeeld in de sfeer van houdingsveranderingen, maar ook voeding, psychologische factoren, infecties en gewrichtsstoornissen kunnen daarbij een rol spelen.

Voor meer informatie:

I: www.despil.com

E: info@despil.com

T: 0570-591144

|Doorsturen