Diepenveen

RB 2wielers vervangt Lammertink in Diepenveen

Inwoners van Diepenveen hoeven niet meer te vrezen voor een dorp zonder fietsenmaker. Hoewel de tweewielerzaak van John Lammertink verdwijnt, gaat Rudi Beumer per 1 november in hetzelfde pand aan de slag onder de naam RB 2wielers. 

Al geruime tijd ging het gerucht in Diepenveen dat de zaak van Lammertink zou ophouden te bestaan en dat men voor fietsreparaties of het aanschaffen van een nieuwe fiets niet meer in het dorp terecht kon. Die vrees blijkt dus onterecht.

John Lammertink, die zes jaren zijn tweewielerzaak runde in Diepenveen, is door persoonlijke omstandigheden genoodzaakt om met dit werk te stoppen. Aanvankelijk zat hij in het gebouw van de voormalig Rabobank tegenover het Hof van Salland en sinds vorig jaar oktober in het pand waar de familie Van Ginkel tot eind augustus 2014 haar hengelsportwinkel had.

De 48-jarige Rudi Beumer gaat nu het pand invulling geven. Daarme gaat voor hem een wens in vervulling. Al een aantal jaren zocht hij naar een mogelijkheid om als zelfstandig ondernemer een eigen zaak te kunnen beginnen. Van een collega, Roeli van Ingen die in Twello een eigen tweewielerzaak heeft, hoorde hij een paar maanden geleden al dat zich in Diepenveen die mogelijkheid aandiende.  

Rudi, van beroep eigenlijk automonteur en in dat vak werkzaam geweest bij Renaultdealer Leijenaar in Bathmen, is ook bij verscheidene wielerzaken in loondienst geweest en heeft dus al de nodige expertise in deze branche. Rudi benadrukt dat het geen overname is: "John is gestopt en ik begin hier mijn eigen tweewielerzaak". Momenteel wordt er druk gewerkt om de zaak van binnen en buiten een nieuw aanzien te geven, schilders zijn al druk bezig om het exterieur van andere kleuren te voorzien. "Uiteraard komt mijn eigen logo boven de ingang", zegt Rudi met veel passie.

Rudi Beumer zal er niet alleen voor staan, Max Lagerweij die in het kader van zijn opleiding hier al werkzaam was zal vanaf nu in loondienst bij Rudi zijn. John Lammertink blijft wel werkzaam in de wielerbranche maar nu als accountmanager.

Van een officiële opening is voorlopig geen sprake, het zal nog wel eventjes duren voordat de nodige werkzaamheden zijn afgerond. Wel heeft Rudi plannen om in het voorjaar groots uit te pakken, met een feestelijk tintje.

|Doorsturen

marga brouwer

2015-11-04 18:54:10

Beste Rudi Beumer,

Graag wil ik weten of je nog een boekhouder zoekt, nu je met de tweewielerzaak in Diepenveen begonnen bent.

Met vriendelijke groet,

Marga Brouwer

Uw reactie