Lettele

Lettelenaren starten met boocom

Wilfried en Anne Marie van Oldeniel uit Lettele starten met het geven van trainingen, opleidingen en cursussen onder de naam ‘boocom cursus|training|opleiding’. Met hun achtergrond en ervaring op het gebied van zorg, management en organisatie willen Wilfried en Anne Marie zich richten op drie thema’s: ‘Ondernemerschap en organisatie’, ‘Natuur, zorg en zingeving’ en ‘Samen de samenleving’.

‘Onze passie is persoonlijke ontwikkeling faciliteren’

De naam boocom is een directe verwijzing naar de twee initiatiefnemers, zo laat Anne Marie weten. “De ‘bo’ staat voor Boerhof, mijn meisjesnaam. De ‘o’ voor van Oldeniel en ‘com’ voor combinatie. Een combinatie tussen Boerhof en Oldeniel dus. De ‘com’ is daarnaast ook een verwijzing naar communicatie.”

Communicatie is dan ook één van de elementen waar het om draait bij boocom. In zijn algemeenheid draagt het aanbod bij aan de kennis en persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers. “Voorbeelden zijn een cursus over communicatie en persoonlijke ontwikkeling binnen een familiebedrijf of de cursus ethiek of begeleiding in de zorg. Maar bij ons kun je ook meer leren over denken, handelen en communiceren in de geest van de politiek waardoor de samenwerking met bijvoorbeeld politici en ambtenaren worden versterkt op basis van wederzijds begrip”, vertelt Wilfried. Het aanbod is bedoeld voor particulieren en individuele ondernemers en bedrijven.

Met de start van boocom gaan Wilfried en Anne Marie doen wat ze écht graag willen. “De persoonlijke ontwikkeling van mensen boeit ons. Het is onze passie om dit proces te faciliteren met ons aanbod.. We willen ook dat het in onze bijeenkomsten écht leuk is om ‘te leren’. Dat doen we onder andere door theorie en praktijk te combineren. Je leert het niet alleen, maar je kunt het ook direct toepassen”, legt Anne Marie uit. Wilfried beaamt dat: “Ik houd heel erg van de interactie met mensen en zie het als een uitdaging om ingewikkelde zaken uit te leggen en beeldend te maken”.

Alle trainingen, cursussen en opleidingen worden in de School van Frieswijk gegeven. Een inspirerende locatie aan de rand van Schalkhaar. Op verzoek is het mogelijk om op andere locaties aan de slag te gaan.

Maatwerk

Naast het vaste aanbod levert boocom ook maatwerk. Daarvoor staan de initiatiefnemers altijd open. “Het gaat uiteindelijk om de deelnemers en hun ontwikkeling. Wij willen daar graag zo gericht mogelijk aan bijdragen.”

Om de aard van boocom weer te geven, wordt een appel met een gouden randje gebruikt. Eén partje is eruit, waardoor je de kern kunt zien. De appel vormt een metafoor. “Met boocom willen wij tot de kern van de zaak komen. Wanneer je de kern sterk kunt houden, blijft het randje goud.”

Wil je weten wat boocom voor jou kan betekenen? Neem dan een kijkje op www.boocom.nl of stuur een mailtje naar info@boocom.nl. Wilfried is daarnaast te bereiken via 06-48201949 en Anne Marie via 06-83523889.

|Doorsturen