Lettele

Viskraam terug in Lettele

Lettele heeft weer een viskraam. Vanaf woensdag 4 september neemt Vishandel W.J. Zwaan uit Spakenburg wekelijks een standplaats in gebruik op het parkeerterrein van café-restaurant De Koerkamp. Daarmee is de wekelijkse verkoop van vis na ruim twee jaar terug in Lettele.

Vishandel W.J. Zwaan neemt elke week op woensdagmiddag van 15.00 tot 18.00 uur de standplaats in gebruik. Het bedrijf beschikt over een ruim assortiment verse vis, warme en koude visproducten en maaltijden. Wilma Zwaan heeft ook een standplaats in Haarle en in Nieuw-Heeten. Omdat er in Lettele al lange tijd behoefte was aan visverkoop, heeft de vishandelaar positieve verwachtingen voor de verkoop. Initiatiefnemer Victor Munster en Ronald Lipholt van buurtsuper Attent zijn met de bewoners blij met de komst van de visboer. De verkoop van vis aan de straat bevordert het onderlinge contact en daarmee de leefbaarheid van het dorp.

Jarenlang is er vis verkocht in Lettele. In het verleden door verkoop aan huis en later had Vishandel Ter Beek uit Deventer elke zaterdagochtend een verkooppunt op het terrein van café-restaurant De Koerkamp. Door omstandigheden is de visverkoop in Lettele beëindigd in 2011.

|Doorsturen