112

Drugslab gevonden in Schuinesloot

In Schuinesloot (gemeente Hardenberg) heeft de politie een drugslab gevonden in een woning aan de Elimmerweg. De burgemeester heeft besloten om op grond van de Opiumwet de woning drie maanden te sluiten.

In het kader van een strafrechtelijk onderzoek van de Politie Oost-Nederland naar een grootschalige productielocatie van harddrugs, werd in de woning een doorzoeking uitgevoerd. Tijdens de doorzoeking werd in de manage van dit perceel een drugslab aangetroffen. Volgens de politie is het zeer waarschijnlijk dat dit laboratorium onderdeel uitmaakt van een crimineel netwerk dat zich bezighoudt met de grootschalige productie van harddrugs. De hoofdbewoners is aangehouden en verblijft in voorlopige hechtenis. 

“Eerder al werd op dit perceel door de politie een hennepkwekerij aangetroffen. Het feit dat binnen anderhalf jaar wederom sprake is van een overtreding van de Opiumwet beschouw ik als een verzwarende factor", zegt burgemeester Snijders. "De activiteiten zoals die op dit erf hebben plaatsgevonden, vormen een ernstige inbreuk op de openbare orde, ondermijnen de rechtstaat en veroorzaken een onveilige en onprettige leefomgeving.”

Minderjarigen
Ook het feit dat er twee minderjarige kinderen op het adres verblijven, beschouwt de burgemeester als een verzwarende factor. Snijders: “Ik vind het zeer onwenselijk dat kinderen opgroeien in een omgeving waarin harddrugs gemaakt worden. Wanneer kinderen met de chemicaliën die bij de productie van drugs gebruik worden in aanraking komen, kan dit zelfs fatale gevolgen hebben. De omgeving en ook de kinderen mogen daar niet langer mee geconfronteerd worden. Daarom heb ik besloten gebruik te maken van mijn bevoegdheid om deze woning voor drie maanden te sluiten.”

|Doorsturen

Uw reactie
Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

Laatste reacties

Sport

Politiek

Zakelijk

Uit

Digikrant


Agenda

Weer