Sport

GZG Heren 1 begint seizoen met winst

Het eerste herenteam van GZG Hardenberg is het seizoen begonnen met een 3-1 overwinning op Salland. De eerste drie punten werden met open armen ontvangen door de hockeyers uit Hardenberg, die dit seizoen hoge ogen willen gooien.

GZG legde bij vlagen een goed georganiseerd strijdplan op de mat, maar verzuimde om in de eerste helft al afstand te nemen van de tegenstander. ‘We waren nog een beetje zoekende en speelden met te weinig overtuiging’, verklaarde aanvoerder Alwin Prenger. ‘In de tweede helft pakten we dat beter op en begon het te lopen.’ Jaurik Roelfsema zette zijn ploeg na rust op het goede spoor door twee keer te scoren.

Salland deed met een tegengoal nog wel iets terug, maar vlak voor tijd bepaalde Martijn de Bond de eindstand op 3-1. Coach Marloes Seigers zag haar ploeg over de hele wedstrijd aardig wat kansen missen, maar was geen moment bang voor een nederlaag. Wel wil ze dat haar team nog dominanter gaat spelen. ‘De ambitie om kampioen te worden is duidelijk en dat moet op het veld te zien zijn. Met deze overwinning op zak kunnen we daar verder aan werken.’

|Doorsturen

Uw reactie


Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Algemeen

Politiek

Uit

Digikrant


Agenda

Weer