Uit

Johan Meeske exposeert in Reestkerk

Het is de expositiecommissie van de Reestkerk gelukt om met de aquarellen-expositie van Johan Meeske een beeldend kunstenaar van formaat binnen te halen.

Johan Meeske is in 1950 in Groningen geboren. Hij volgde van 1971 tot 1976 zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten Minerva te Groningen. Hij is lid van de Noordelijke Aquarellisten en van de Nederlandse Vereniging van Zeeschilders. Johan wordt in het bijzonder geïnspireerd door de ontmoeting tussen water en land.
Zijn aquarellen zijn opvallend groot en hebben het directe en snelle van de gedreven, verwonderde genieter. Hij behoort tot de categorie van de spontane schilders. Genieter van de onvervalste kracht van de natuur. Hij is vertaler van die eerste emotie die opkomt bij het zien van de waterstroom door het dal, of de eindeloosheid van de kustlijn. In zijn ruige werk wordt de kracht van waterverf op een prachtige manier zichtbaar.

Johan Meeske exposeert regelmatig in binnen en buitenland en won diverse prijzen. De expositiecommissie van de Reestkerk is dan ook bijzonder verheugd deze expositie te mogen organiseren. De prachtige, kleurrijke aquarellen zijn van 25 maart tot 10 juni te zien op zaterdag- en zondagmiddagen van 14-16 uur in de Reestkamer, achter de Reestkerk, Oud- Avereest 5.

Tijdens de expositieperiode organiseert de expo-commissie op zaterdag 7 april onder leiding van Johan Meeske een workshop aquarelleren op een locatie aan de Reest. Opgave via mail: marjanouwejan@hotmail.com Start om 13.30 uur bij de Reestkerk. Kosten deelname €10, - Zelf schildermateriaal meenemen.

|Doorsturen

Uw reactie


Uitgelicht


Meest gelezen

112

Sport

Politiek

Algemeen

Digikrant


Agenda

Weer