112

Vier jaar celstraf geëist voor gewapende overval op juwelier in Nijverdal

Tegen een 33-jarige man uit Zutphen is een celstraf van vier jaar geëist voor een gewapende overval op een juwelier in Nijverdal. De verdachte ging er na de overval op een scooter vandoor, maar kon snel aangehouden worden. Van drie andere arrestanten is nog onduidelijk wat hun betrokkenheid bij de overval is.

Dat meldt RTV Oost.

De overval aan de Grotestraat wordt in de ochtend van 15 december gepleegd. De overvaller dreigt met een vuurwapen en eist dat de juwelier sieraden en horloges afgeeft. De man gaat er vervolgens op een scooter vandoor.

Bijl
Een klant wordt bij het verlaten van de winkel bijna omvergelopen door de overvaller. De klant belt meteen de politie. Twee stratenmakers die in de buurt zijn proberen de overvaller tijdens de vlucht nog tegen te houden - één van hen slaat met een bijl op de scooter - maar dat mislukt.

Op een parkeerterrein aan de Koersendijk lijkt de verdachte te worden opgewacht door een man met een auto. De man gebaart dat de overvaller door moet rijden. Al snel heeft de gealarmeerde politie de verdachte in het oog en weet hem aan te houden.

Auto in Ommen
De auto kan aan de hand van het kenteken later in Ommen aan de kant gezet worden. De drie inzittenden worden aangehouden. Wat hun betrokkenheid is bij de overval, is nog onbekend.

De officier van justitie noemt de overval op klaarlichte dag 'hondsbrutaal'. De verdachte heeft niets willen verklaren over hoe hij tot de overval heeft kunnen komen. De officier houdt in de eis rekening met een eerdere veroordeling voor gewelds- en vermogensdelicten.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

|Doorsturen

Uw reactie


Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

Algemeen

Sport

Politiek

Uit

Digikrant
Agenda

Weer