Algemeen

Nieuwe cao in zicht voor pluimveebedrijf: Plukon-medewerkers krijgen 4,5% meer loon

De medewerkers van pluimveebedrijf Plukon krijgen een totale loonsverhoging van 4,5% over 19 maanden en een eenmalige uitkering van 100 euro. Dat staat in de nieuwe cao voor het pluimveebedrijf uit Dedemsvaart, dat de FNV Voedingsindustrie heeft afgesloten voor de 1200 medewerkers.

Dat meldt RTV Oost.

Daarnaast krijgen veertig uitzendkrachten een vaste baan, net als zeven mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Dat is ook opgenomen in de arbeidsovereenkomst.

Karel de Buijzer, bestuurder FNV Voedingsindustrie: "Nadat een eerdere cao niet door FNV kon worden afgesloten bij Plukon, is het nu wel gelukt. Het gaat economisch goed in Nederland en bij Plukon, dus werd het tijd voor verbeteringen in de cao."

Naast de loonsverhoging, zijn andere cao-afspraken meegenomen zoals onder andere een opleiding naar keuze op kosten van de werkgever, betaling van alle hygiënische handelingen en een verbetering van de vervangingsregeling. Ook komt er een onderzoek naar de verhouding tussen flex en vast personeel en worden de verschillende arbeidsvoorwaarden onderzocht tussen vaste krachten en uitzendkrachten.

De cao Plukon geldt voor 1200 mensen uit de bedrijven in Wezep en Dedemsvaart en loopt van 1 juni 2018 tot 1 januari 2020. Plukon is marktleider in de pluimveeverwerkende industrie. De leden moeten nog wel stemmen over het behaalde resultaat

|Doorsturen

Uw reactie


Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant
Agenda

Weer