Algemeen

Overijssel daagt het Rijk uit om te investeren

Gedeputeerde Eddy van Hijum heeft vorige week, samen met vertegenwoordigers van de regio’s Twente, Zwolle en Cleantech Regio het investeringsaanbod ‘Kansen in Overijssel’ overhandigd aan ministers Kajsa Ollongren (BZK) en Carola Schouten (LNV). Dat gebeurde op het Binnenhof in Den Haag. In totaal gaat het om 21 investeringsvoorstellen.

Van Hijum: “Hiermee dagen we het Rijk uit om samen te investeren in de kracht van de groeiende regio’s in Overijssel. Het Oosten is een sterke pijler van de nationale economie en een investering van het Rijk meer dan waard.” Namens de regio’s waren burgemeesters Henk Jan Meijer (voorzitter Regio Zwolle), Rob Welten (vicevoorzitter Regio Twente) en Andries Heidema (voorzitter Cleantech Regio) aanwezig.

Twente is koploper in de moderne maakindustrie. De Stedendriehoek ontwikkelt zich als dé cleantech regio van Nederland. En Regio Zwolle is de snelst groeiende economische regio buiten de Randstad. Concreet vragen provincie en regio’s met hun aanbod om een gelijkwaardige financiële inzet van het Rijk. Maar het aanbod is vooral ook een uitnodiging aan het Rijk om in gesprek te gaan over een brede investeringsagenda, die meer behelst dan alleen de regiodeals. “We vragen vooral commitment op de gezamenlijkheid van de urgente opgaven. We vragen waar nodig ruimte in wet- en regelgeving. En zo nodig beleidsruimte en ondersteuning bij experimenten”, aldus Henk Jan Meijer namens Regio Zwolle.

 

|Doorsturen

Uw reactie
Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Sport

Algemeen

Uit

Digikrant


Agenda

Weer