Algemeen

Parochie Heilig Kruis naar Lourdes

110 leden van de Parochie Heilig Kruis gaan van zaterdag 28 april tot zaterdag 5 mei op bedevaart naar Lourdes. Woensdag 25 april wordt het startschot gegeven voor de bedevaart met een speciale viering in de kerk van Heeten. Iedereen, alle deelnemers, familieleden en medeparochianen, is welkom. Aanvang is om 19.00 uur.

Tijdens de bedevaart is er speciale aandacht voor de jeugd. Het programma biedt kinderen, tieners en jongeren alle gelegenheid om op eigen niveau stil te staan bij ‘het wonder van Lourdes’. Daarnaast voorziet het programma in voldoende tijd om het heiligdom en de stad te verkennen.

Deze bedevaart wordt georganiseerd door de Vereniging Nationale Bedevaarten (VNB) en het Aartsbisdom Utrecht. In totaal nemen bijna 1500 mensen deel aan de bedevaart, waarvan ruim honderd kinderen, tieners en jongeren. In verschillende vieringen in Lourdes zullen bisschoppen, vicarissen en pastores uit het Aartsbisdom voorgaan. De groep van Parochie Heilig Kruis gaat deels met het vliegtuig en deels met de trein.

Gedurende de voorbereiding, vanaf oktober 2011, hebben in elke geloofsgemeenschap speciale Lourdeskaarsen gebrand. Deze kaarsen zullen door de verschillende pelgrims worden meegenomen naar de startviering en gaan mee naar Lourdes waar ze een plek zullen krijgen bij de grot, bij Maria.

Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant
Agenda

Weer