Algemeen

Zweedse melkveehoudster zoekt werk in Salland

De Zweedse Michaela Jidebrink is 28 jaar en verhuist binnenkort naar Salland. Via een online game leerde ze haar Nederlandse vriend kennen. Zes jaar geleden verhuisde hij naar Zweden om daar samen een nieuw leven op te bouwen. Inmiddels willen ze het roer omgooien en beiden naar Nederland verhuizen.

Het koppel woont ik Örsundsbro, vlakbij een natuurgebied. Ze wonen op het platteland waar veel landbouw en veehouderij is. Michaela werkt dan ook in de agrarische sector. Ze is een melkboerin. "Het werken met dieren is waar ik me comfortabel bij voel en daarom zoek ik in Nederland een baan in dezelfde sector. Zweden kent natuurlijk de Nederlandse 'Lely' melkrobot waar ik mee heb gewerkt, maar ook gewoon de ouderwetse melkstal. Momenteel heb ik nog geen werk gevonden in Nederland, maar ik hoorde dat er veel boerenbedrijven zijn in Salland!"

Naast het werken met dieren, rijdt ze graag paard. "Al sinds mijn zesde rijd ik paard en dat is een hobby waar ik nog steeds dagelijks mee bezig ben. Ik hoop dat ik dit straks voort kan zetten. In het begin misschien als bijrijder, maar uiteindelijk wil ik een eigen paard. Alhoewel ik werken belangrijk vind, heeft het voor mij niet de hoogste prioriteit. Zodra ik in Raalte ben ga ik direct beginnen met mijn taalcursus bij Taalpunt en bij de avondschool op het Carmel College. Inmiddels ben ik daar al druk mee bezig. Mijn vriend heeft vloeiend Zweeds leren spreken. Ik wil natuurlijk uiteindelijk net zo goed Nederlands kunnen spreken!"

De Zweedse is al eens op bezoek geweest in Salland. Het bleek een schot in de roos. "In de jaren dat ik bij familie op bezoek ben geweest, heb ik gemerkt dat Salland een gastvrije streek is. Ik zie er naar uit om alle lokale dorpsfeesten te bezoeken en goede contacten op te doen. Ik ben er helemaal klaar voor."

In contact komen met Michaela? Stuur dan een mailtje naar gerlant@regiobode.nl

|Doorsturen

Uw reactie


Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant
Agenda

Weer