Politiek

Aanpassingen kruispunt N35 bij Heino Noord nog niet onherroepelijk

De maatregelen die genomen worden bij de N35 op het wegvlak tussen Heino Noord en het Overijssels Kanaal (ter hoogte van voormalig restaurant Peter Pan) zijn niet volledig onherroepelijk. Dat stelt het Raalter college in een schriftelijke reactie op vragen van D66. De partij had namelijk kennis genomen van een artikel in de Stentor, waarin enkele omwonenden stelden de voorgestelde aanpassingen onnodig te vinden.

Op 20 december aanstaande bespreekt de bestuurlijke begeleidingsgroep het verdere verloop van het project, zo reageert het college. De begeleidingsgroep zal bij de bespreking in december ook de bevindingen van de bijeenkomst die door Plaatselijk Belang Hoonhorst, Laag Zuthem, Heino, Mariënheem en Haarle gezamenlijk is georganiseerd op 1 november jongstleden meewegen evenals de uitkomsten van de komende terugkoppelbijeenkomsten.

Het college ziet, zoals D66 wilde weten, ook geen mogelijkheden om de voorgenomen investeringen in het kruispunt om te zetten naar budget voor het knelpunt Mariënheem. "Aan het begin van het project N35 Wijthmen-Nijverdal is een lijst met maatregelen opgesteld waarbij op grond van het ongevallenbeeld een prioritering is aangebracht", zo reageert de gemeente. "De maatregelen die nu voorliggen voor verdere uitwerking scoorden het hoogst op de lijst. Afgesproken is dat per deeltraject er een maximum aan financiële middelen wordt uitgegeven. Eventueel vrijkomende financiële middelen komen daarom niet ten goede aan Mariënheem, maar zullen vervallen aan maatregelen die nu in de prioritering zijn weggevallen."

|Doorsturen

Uw reactie


Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Sport

Uit

Digikrant
Agenda

Weer