Politiek

CDA-Statenlid over ongeoorloofde gaswinning NAM in Hardenberg: deze vos verliest zijn streken nooit

"Deze vos verliest zijn streken nooit." CDA-Statenlid Bouwien Rutten is verontwaardigd over het nieuws dat de NAM veel meer gas uit het gasveld Hardenberg-Oost heeft gewonnen dan toegestaan. "Hoe kan het in hemelsnaam zover komen?"

Dat meldt RTV Oost.

Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) meldt dat tijdens een controle van de productiecijfers van de winning is gebleken dat er in Hardenberg dertig procent meer gas was gewonnen dan toegestaan. De NAM moet binnen vierentwintig uur stoppen met de winning, eist het SodM.

"Het is toch te gek dat een bedrijf als de NAM niet lijkt te leren", zegt Rutten. Vorig jaar was Rutten al bang dat, toen de gaswinning in Groningen naar beneden werd geschroefd, de winning ergens anders omhoog zou gaan. Bijvoorbeeld in Hardenberg dus. Maar ook in Monster en Maasdijk was de winning respectievelijk 47 en 317 procent meer dan mocht.

De Statenfractie van het CDA bereidt vandaag vragen voor de gedeputeerde voor. Daarvoor wordt ook contact gezocht met andere fracties, zoals GroenLinks. "Ik wil in elk geval weten hoe het zover heeft kunnen komen en hoe we dit in de toekomst in de gaten gaan houden."

|Doorsturen

Uw reactie
Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Sport

Algemeen

Uit

Digikrant


Agenda

Weer