Politiek

Sake-Christiaan Stelpstra wordt lijsttrekker CU, kandidatenlijst gemeenteraad staat vast

ChristenUnie Hardenberg stelt kernpunten verkiezingsprogramma vast

Tijdens de laatste ledenvergadering van ChristenUnie Hardenberg hebben zij hun kernpunten voor verkiezingsprogramma vastgesteld. Ook heeft de ChristenUnie Sake-Christiaan Stelpstra gekozen als lijsttrekker en hebben zij de kandidatenlijst voor gemeenteraad bekend. Het aanwijzen van een mogelijke wethouders kandidaat volgt later.

Programma
Het verkiezingsprogramma www.waardevolHardenberg.nl is geschreven rondom een viertal thema’s; dienstbaarheid, vrijheid, waardigheid en duurzaamheid. Een dienstbare overheid, vrijheid voor eigen keuzes, waardig bestaan voor iedereen met zorg voor diegene die dat nodig hebben en als rentmeesters duurzaam omgaan met onze natuur. Hiermee geven wij een Bijbels invulling aan onze verantwoordelijkheid als gemeentebestuur.

Lijst
Op advies van selectiecommissie en bestuur heeft de ledenvergadering (9-10-2017) van de ChristenUnie de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld conform de voordracht.
De huidige fractievoorzitter Sake Christiaan Stelpstra uit Hardenberg is aangewezen als lijsttrekker.

De eerste 10 van de lijst zijn:
1. Sake-Christiaan Stelpstra, Hardenberg (M/36)
2. Simone Hof, Balkbrug (V/50)
3. Erik van de Grampel, Hardenberg (M/61)
4. Wiepie van der Veen, Dedemsvaart (V/30)
5. Hans Odink, Hardenberg (M/54)
6. Tjalle ter Stege, Hardenberg (M/55)
7. Bas Kuipers, Hardenberg (M/24)
8. Gineke Peltjes, Bergentheim (V/51)
9. Henri Lennips, Hardenberg (M/44)
10. Marcel Kuckelkorn, Hardenberg (M/48)

Kandidaat wethouder
Eind juni werd bekend dat Jannes Janssen na de verkiezingen van 21 maart 2018 niet terugkeert in de politiek en dat Wim Boersma mogelijk zijn opvolger wordt als wethouder.
Boersma heeft, na rijp beraad, besloten zich niet te kandideren. De komende tijd zullen bestuur en fractie zich beraden wie als opvolger van Janssen wordt voorgedragen voor het geval de ChristenUnie opnieuw deel gaat uitmaken van de coalitie.

 

|Doorsturen

Uw reactie
Uitgelicht


Meest gelezen

112

Sport

Algemeen

Uit

Digikrant


Agenda

Weer