Politiek

Denk bij RTV Oost mee over het landbouwbeleid

RTV Oost schrijft verder aan het verkiezingsprogramma van Overijssel. Na de thema's verkeer en (groene) energie is de regionale omroep gestart met het derde thema: landbouw. Inwoners van Overijssel kunnen via de site, de app en de Facebookpagina van RTV Oost meepraten over het landbouwbeleid in Overijssel.

In Overijssel speelt de agrarische sector nog steeds een zeer belangrijke rol, maar in de loop der jaren is er natuurlijk wel veel veranderd. Boerenbedrijven hebben zich steeds verder gespecialiseerd, de bedrijven worden bovendien steeds grootschaliger. Intussen wordt het runnen van een boerenbedrijf er niet makkelijker op door steeds strengere regelgeving.

Hoe moet het verder met de boeren in Overijssel? Moet de overheid de boeren meer helpen? Is dat überhaupt wel nodig? En hoe zit het met de megastallen die boeren in de provincie willen bouwen? En dan spelen er nog andere problemen voor boeren, zoals de droogte. Wat gebeurt er met de oogsten als we nog een paar van zulke droge zomers krijgen? En de wolven? Schapenboeren zijn bang dat de herintrede van de wolf grote problemen met zich meebrengt voor hen. In Overijssel worden al regelmatig dode schapen gemeld die het slachtoffer zouden zijn geworden van een hongerige wolf. Moet de provincie deze boeren helpen door betere afspraken te maken over vergoedingen voor schapen die door wolven zijn gedood?

Je mening geven over het Landbouwbeleid kan op www.rtvoost.nl/PS2019

|Doorsturen

Uw reactie
Uitgelicht


Meest gelezen

112

Sport

Algemeen

Uit

Digikrant


Agenda

Weer