Politiek

Europese subsidies voor agro- en foodsector in Overijssel

De Provincie Overijssel heeft tot en met 6 april twee subsidieregelingen voor de landbouw en agro- en foodsector opengesteld. Het gaat om de Europese regelingen 'Fysieke investeringen voor innovaties in de landbouw' en 'Samenwerking voor Innovaties Landbouw'. De pot bestaat uit bijna 4,9 miljoen euro.

Verduurzaming en modernisering van de agro en- foodsector staat in beide centraal. Bij 'Fysieke investeringen voor innovaties in de landbouw' gaat het bijvoorbeeld om technische vernieuwingen, zoals in een stalsysteem of vernieuwingen in de bedrijfsvoering. Bij 'Samenwerking voor Innovaties Landbouw' staan samenwerkingsverbanden die innovaties of nieuwe kennis willen door ontwikkelen, testen of toepassen centraal. Minstens een van de partners moet een agrarisch bedrijf zijn.

Voor de regeling 'Fysieke investeringen voor innovaties in de landbouw' is in totaal 1.733.674 euro beschikbaar en voor 'Samenwerking voor Innovaties Landbouw' is dat 3.152.760 euro. Beide subsidies zijn POP3 subsidies. POP3 is het Europese Plattelandsontwikkelingsprogramma bedoeld om het platteland op allerlei terreinen te versterken.

|Doorsturen

Uw reactie
Uitgelicht


Meest gelezen

112

Sport

Algemeen

Uit

Digikrant


Agenda

Weer