Politiek

'U vindt het toerisme blijkbaar belangrijker dan de plaatselijke bevolking!'

Inwoner Haarle stuurt brief naar gemeente Hellendoorn

Monique Sasse uit Haarle heeft een brief naar de gemeente Hellendoorn gestuurd. Daarin pleit ze voor een veiligere oversteekplaats in het dorp. Ze schreef de brief naar aanleiding van de plannen van de gemeente om een veiligere oversteekplaats te maken voor toeristen. Lees hieronder de brief!

Geachte heer Beintema,
Ik lees in de media dat u plannen heeft om een tweede fietsbrug te realiseren ter hoogte van de Oude Deventerweg. Een brug die het voor de toeristen veiliger moet maken de N35 over te steken.

Kunt u zich voorstellen dat zo’n bericht totaal verkeerd valt voor mij als inwoner van Haarle? U vindt het toerisme blijkbaar belangrijker dan de plaatselijke bevolking.

Wij hebben al jaren te maken met een zeer onveilige oversteek op de kruising bij de Chinees in Haarle. Onze kinderen en die van vele andere gezinnen kunnen niet zelfstandig naar school fietsen. Ook al hebben ze de leeftijd waarop ze normaal zelfstandig naar school kunnen fietsen, doordat ze deze kruising moeten oversteken, is zelfstandig fietsen voor hun 13e levensjaar geen optie. Ook voor de ouderen in de buurt is deze kruising zeer onveilig.

Al jaren pleiten wij voor een veilige oversteek. Er zullen waarschijnlijk aanpassingen komen, maar deze aanpassingen zijn suboptimaal. Een kind moet oversteken op een plek waar auto’s nog steeds 80 kilometer per uur of harder rijden. Ook moeten kinderen het verkeer dat naar Raalte afslaat in de gaten houden, dus het wordt niet veiliger voor kinderen.

Waarom geen fietsbrug op deze plek? Laat de toeristen omfietsen in plaats van de plaatselijke bevolking. Zij hoeven deze kruising geen 8 tot 10 keer per dag over te steken, wij wel.

Wellicht dat de ernst van de situatie u niet duidelijk is? Ik wil u daarom graag uitnodigen om samen met mij en alle omwonende kinderen naar de voetbaltraining te fietsen op maandag of woensdag om 17.30 uur.

Ik hoop dat u ingaat op mijn aanbod, zodat u zelf kunt ervaren wat wij helaas dagelijks 8 tot 10 keer per dag moeten ervaren.

Namens een teleurgestelde bewoner,

Hartelijke groet,

Monique Sasse/Fam.Bouwhuis


|Doorsturen

Terechtzegvdveg..

2017-11-20 18:32:18

Zo eenvoudig duidelijk deze brief! Die toeristenbrug komt er dus niet, want dat is niet uit te leggen. Of er nu een echte oplossing komt betwijfel ik. Kleine dorpen aan de N35 zijn nog nooit serieus genomen mbt verkeersveiligheid.

Uw reactie


Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Sport

Uit

Digikrant
Agenda

Weer