Politiek

Poll: Schaf het referendum af!

Op 21 maart zal, naast de gemeenteraadsverkiezingen, het referendum over de Sleepwet worden gehouden. Maar, heeft zo’n referendum eigenlijk nog wel nut?

De uitslag van het vorige referendum over het associatieverdrag met Oekraïne werd genegeerd en CDA-leider Sybrand Buma stelde in een interview met De Volkskrant dat de nieuwe regering niets met de uitslag gaat doen omdat in het regeerakkoord afscheid is genomen van het raadgevende referendum.

Ben Nijboer stelde in zijn column dat hij bedenkingen had bij het afschaffen van de volksraadpleging. “Het lijkt helemaal te passen in deze tijd, waarbij politici de wijsheid in pacht menen te hebben en het maar lastig vinden als burgers een andere mening hebben.”

We zijn benieuwd hoe onze lezers denken over referenda. Moet de burger meer directe inspraak krijgen, of laten we onze volksvertegenwoordigers die verstand hebben van de materie ons beleid bepalen?Uitslag vorige poll
Vier boeren uit de omgeving van Deventer zijn een samenwerkingsverband aangegaan met foodhall Fooddock. Dit met als doel om een lokale voedselketen op te richten. In Fooddock worden de lokale producten verkocht en bereid.

Wij vroegen of we niet meer gebruik moesten maken van de lokale voedselketen. De uitslag was duidelijk. 80.5% is het eens met de poll.

 

|Doorsturen

Uw reactie
Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Sport

Algemeen

Uit

Digikrant


Agenda

Weer