Politiek

PVDA Hardenberg presenteert lijst Gemeenteraadsverkiezingen

Gitta Luiten zal de nieuwew lijstrekker worden voor de verkiezingen in maart 2018. Gitta Luiten is momenteel fractievoorzitter en zal het stokje overnemen van René de Vent, die in maart afscheid neemt. 

Verder telt de lijst naast zittende raadsleden ook een aantal nieuwe namen. ‘Een mooie mix van ervaring en vernieuwing’, aldus partijvoorzitter Cees Uri. “Het is een enthousiaste ploeg met verschillende expertises en een goede spreiding over de gemeente, in leeftijd en tussen mannen en vrouwen. Daar gaan we vol vertrouwen de verkiezingen mee in.”

De 2e en 3e plek worden ingenomen door de huidige raadsleden Rein Jonkhans en Erika Kloekhorst-­‐Augustijn. Op 4 en 5 nieuwe gezichten: respectievelijk Gilberd Hofsink en Femke Slingerland. Huidig raadslid Emiel Mulder keert vanwege drukke werkzaamheden in zijn reguliere baan niet terug op de lijst. 

De volledige lijst ziet er als volgt uit:

1. Gitta Luiten (1968), Schuinesloot Gitta heeft veel bestuurlijk ervaring in het maatschappelijk domein en is ondernemer. Ze runt de Priona Tuinen en is actief als toezichthouder. “Een sociale gemeente is voor mij het allerbelangrijkst: iedereen moet mee kunnen doen en een eerlijke kans krijgen om iets van zijn of haar leven te maken”. Gitta is sinds 2014 lid van de fractie en sinds 2016 fractievoorzitter.

2. Rein Jonkhans (1961), Heemse Rein is specialist in ruimtelijke ordening en publieke ruimte en werkt in het dagelijkse leven bij de Provincie Overijssel. “Ik wil me inzetten om de kwaliteit van onze omgeving te behouden, zodat we er kunnen leven, wonen en werken, met zorg voor ons platteland – juist nu er veel gaat veranderen.” Rein is sinds 2006 lid van de fractie.

3. Erika Kloekhorst-­‐Augustijn (1980), Baalder Erika is coördinator van welzijnsorganisatie SMON en is specialist in het sociaal domein. “Voor mij is persoonlijk contact met de inwoners van de gemeente belangrijk: met jong én oud. De gemeente moet voor iedereen toegankelijk zijn”. Erika is sinds 2014 lid van de fractie.

4. Gilberd Hofsink (1977), Baalder Gilbert werkt als chauffeur in de logistiek. “Iedereen is onderdeel van de maatschappij. Zonder contact gaat dat niet. Ik wil toegankelijk zijn voor iedereen, zodat mensen laagdrempelig hun mening kunnen geven”.

5. Femke Slingerland (1977), Hardenberg Femke werkt in de wijkverpleging als zorgcoördinator en kent de situatie dus van binnenuit. “Ik sta voor een menswaardige zorg voor iedereen. En ik wil me inzetten voor het Basisinkomen. ”

6. Gjalt Gaikema, Dedemsvaart
7. Renee Beukers, Den Velde
8. Cees Uri, Dedemsvaart
9. Larissa Bennis, Hardenberg
10. Riekele Bron, Kloosterhaar
11. Hanneke van Dijk, Dedemsvaart
12. Alle Jan Pijlman, Dedemsvaart 

|Doorsturen

Uw reactie
Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Sport

Algemeen

Uit

Digikrant


Agenda

Weer