Politiek

René de Vent PvdA Hardenberg keert niet terug in de politiek

René van de Vent heeft de PvdA Hardenberg laten weten dat hij na de gemeenteraasverkiezingen, die in maart 2018 plaats vinden, niet meer beschikbaar te zijn voor zijn politieke functie. De wethouder laat weten zijn tweede termijn uit te zitten en zich dan te oriënteren op een nieuwe uitdaging. 

“Het besluit om te stoppen viel me niet makkelijk. Ik heb het zeer naar mijn zin gehad als wethouder: het is een inspirerende en uitdagende baan, zeker in een ambitieuze gemeente als Hardenberg. Maar na 8 jaar wethouderschap en daarvoor 4 jaar in de gemeenteraad is het tijd voor iets anders.” Volgens Cees Uri, voorzitter van de PvdA Hardenberg, heeft de partij begrip voor het besluit: “We betreuren dat we een uitstekende wethouder verliezen, maar snappen zijn afweging.”

De Vent heeft in zijn jaren veel ervaring op gedaan en weet in ieder geval dat hij graag weer het maatschappelijke veld in wil. “Ik voel me betrokken bij de samenleving en ik werk er graag aan mee om die te verbeteren. Maar dat kan ook bij andere organisaties.” Aldus René van de Vent.

De Vent (1961) was van 2006 tot 2010 lid van de gemeenteraad en werkt sinds 2010 als wethouder namens de PvdA. Hij was onder meer verantwoordelijk voor werk en inkomen, armoede-aanpak, mantelzorg, welzijnsbeleid, milieu, energie, duurzaamheid en cultuur.

 

|Doorsturen

Uw reactie
Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Sport

Algemeen

Uit

Digikrant


Agenda

Weer