Politiek

Statenfractie ChristenUnie Overijssel schuift Renate van der Velde naar voren als beoogd lijsttrekker

De bestuur van ChristenUnie Overijssel zal Renate van der Velde Buist (43) uit Kampen voordragen als lijsttrekker voor de komende verkiezingen. Huidig fractievoorzitter Jan Westert heeft aangegeven nog een periode door te gaan in de Provinciale Staten, maar het ook tijd te vinden voor nieuwe gezichten.

Van der Velde maakt sinds enige tijd als burgerlid deel uit van de Overijsselse Statenfractie en behartigt de portefeuilles landbouw/natuur en ruimte. Van 2006 tot 2014 was zij acht jaar gemeenteraadslid in Kampen, waar zij o.a. plaatsvervangend fractievoorzitter was.
In het dagelijks leven werkt Van der Velde als juriste arbeids- en onderwijsrecht bij een administratiekantoor voor het primair onderwijs. “De kandidatuur voor het lijsttrekkerschap ervaar ik als een grote uitdaging die veel verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Er spreekt veel vertrouwen in door van het bestuur en de huidige fractie, wat mij dankbaar stemt",  aldus Van der Velde.

Fractievoorzitter Jan Westert geeft aan dat hij met plezier zijn rol zal overdragen aan Renate van der Velde. “Zelf ben ik op een leeftijd aangeland dat je niet meer de eerste viool hoeft te spelen. Het is eigenlijk veel leuker om een jongere generatie te zien groeien en je kennis en ervaring mee te geven.”

Zetels
De ChristenUnie heeft vier zetels in Provinciale Staten. De partij maakt in Overijssel inmiddels acht jaar deel uit van de coalitie en heeft de ambitie om de volgende periode opnieuw deel uit te maken van het dagelijks bestuur van de provincie. Bij de komende statenverkiezingen hoopt de ChristenUnie dat de gestage groei zal doorzetten en dat de vijfde zetel in zicht komt.

|Doorsturen

Uw reactie
Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Sport

Algemeen

Uit

Digikrant


Agenda

Weer