Sport

Eric Lippold versterkt staf Regioteam

In mei van dit jaar gaf Johan Gaasbeek – organisator & teammanager van het Regioteam gemeente Hardenberg – aan dat hij graag een gedreven voetbaldier naast zich zou zien die over een aantal jaren de organisatie van de jaarlijkse wedstrijd van het Regioteam op zich wil nemen. Nu kan Gaasbeek melden dat die persoon is gevonden en wel in de persoon van de 40-jarige Eric Lippold.

Archieffoto Regioteam

Lippold begon als 18 jarige als trainer en is in het bezit van UEFA A/TC 1. Hij was als hoofdtrainer actief bij CEC, VV Emmen & VV Nieuw Buinen. Hij is op dit moment hoofdtrainer van TVC '28. De club uit Tubbergen komt komend seizoen uit in de oostelijke 2e klasse J. Daarnaast is hij al een paar jaar actief als scout voor het 1e team van FC Emmen.

Als voetballer speelde Lippold in de jeugd van FC Emmen, waarna SVBO en VV Emmen volgden. Met Lippold heeft Gaasbeek derhalve zijn gedreven voetbaldier gevonden. "Het lijkt mij een leuke klus en ik ben erg benieuwd wat ik allemaal tegen ga komen", aldus Eric Lippold.

"Eric gaat meedraaien in de organisatie en daarmee is de continuiteit extra gewaarborgd", vertelt Johan Gaasbeek. "Ik wil wel de contacten blijven onderhouden met de buitenlandse teams die een wedstrijd tegen ons Regioteam willen spelen". 

Dit jaar speelde het Regioteam bij SCD '83 een wedstrijd tegen Ajax Cape Town. In 2018 wordt de wedstrijd van het Regioteam gespeeld bij VV Avereest in Balkbrug.

|Doorsturen

Uw reactie


Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Algemeen

Politiek

Uit

Digikrant


Agenda

Weer