Sport

PEC Zwolle verruilt nepsprieten voor echt gras

Binnen enkele jaren ligt er weer een echte natuurgrasmat in het stadion van PEC Zwolle. In navolging van Almere City nemen ook de Blauwvingers afscheid van het kunstgras. Dat laat voorzitter Adriaan Visser weten aan Voetbal International.

"De beslissing is genomen", aldus Visser tegenover het weekblad. "Intern heb ik aangekondigd dat we in 2021 of 2022 op hybride gras overstappen." Een overstap op korte termijn behoort niet tot de mogelijkheden. "Het heeft financiële consequenties en we hebben trainingsvelden en faciliteiten nodig."

De golf aan kritiek binnen de Eredivisie was de voornaamste aanleiding om over te stappen. "Puur rationeel zie ik geen enkele aanleiding kunstgras te verlaten. Maar goed, het is een emotioneel geladen discussie. Nu kennelijk iedereen vindt dat kunstgras slecht is, zijn we in het algemene belang wel bereid die prijs te betalen. Dat kun je zien als een handreiking."

PEC Zwolle speelt sinds de zomer van 2007 op kunstgras. Die keuze viel destijds samen met de bouw van het nieuwe stadion aan de Ceintuurbaan.

|Doorsturen

Uw reactie


Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Algemeen

Politiek

Uit

Digikrant


Agenda

Weer