Sport

TDT Salland verslaat koploper

Het Sallands damteam speelde zaterdag thuis in Het Wapen van Wesepe de topper in de 2e klasse B van de KNDB tegen de koploper De Vechtstreek uit Gramsbergen. Het werd een zwaarbevochten 11-9 zege voor de Sallanders.

Raaltenaar Johan Bulstra, weer begonnen in de wedstrijdsport, bewees het dammen nog niet verleerd te zijn en speelde naar een vlotte overwinning tegen de bepaald niet zwakke Johan van Aalderen. Ook de Broeklander (Beemte) Fred van Amersfoort profiteerde van een blunder van zijn tegenstander en won. Colmschatenaar Jan Preuter kon het niet redden tegen de sterke Gerrit Draaisma, maar Steenwijkenaar John Folkers bepaalde de tussenstand op 6-2.

Vervolgens consolideerden de Raaltenaren André Klein Tank en Ab Steenbergen de voorsprong. Deventenaar Frank Nuesink kon het niet redden tegen de buitenlandse damster Katarzyna Ptak (8-6).

Deze voorsprong werd knap behouden door remises van de Apeldoorner Hans van Hal, de Olstenaar Rob Hendriks en de matchwinner, de Heetenaar Gerrit Visscher (11-9).

Met dit resultaat kwam TDT Salland CT op een gedeelde eerste plaats terecht. Zaterdag 25 november 2017 is er de uitwedstrijd in Beltrum tegen DIOS/IJsselstreek CT.

|Doorsturen

Uw reactie


Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Algemeen

Politiek

Uit

Digikrant
Agenda

Weer