Zakelijk

Esther Waterink nieuwe eigenaresse drogisterij D.I.O.

Ze heeft al een paar weken meegelopen in de drogisterij in de Brugstraat en kan haast niet wachten tot de zaak helemaal van haar is. Gelukkig is het al snel 1 september. Vanaf die datum mag Esther Waterink zich eigenaresse noemen van de D.I.O.- drogisterij.
"Ik heb er ontzettend veel zin in. Ik realiseer me dat een eigen bedrijf hard werken is, dat weet ik, want dat heb ik bij mijn ouders wel gezien, maar daar ben ik niet bang voor. Ik heb 18 jaar ervaring in het vak en ben een paar jaar bedrijfsleidster geweest in een drogisterij. Een eigen drogisterij is altijd wel een wens van me geweest."

Esther Waterink heeft ontzettend veel zin in. (Tekst/foto: Dook van Gils)

Esther is geboren in de regio en in 1998 in verband met het werk van haar man naar Den Haag verhuisd. "We wilden op termijn toch terug naar het oosten en toen mijn man in 2015 de gelegenheid kreeg om hier te gaan werken, zijn we met onze drie zonen verhuisd naar Hardenberg. Nu de kinderen wat groter zijn, wilde ik weer aan het werk op mijn vakgebied, liefst met een eigen zaak. Ik heb bewust contact opgenomen met D.I.O. Ze werken daar volgens een soft franchiseformule, die me wel aanstaat. De organisatie vertelde dat Hester haar drogisterij te koop had staan. Vanaf het eerste gesprek klikte het goed en nadat in juni de beslissing viel om het over te nemen, is het snel gegaan. We hebben prettig samengewerkt de afgelopen weken. Ja, het is mooi dat dit op mijn pad kwam. We blijven in Hardenberg wonen, de afstand Hardenberg-Ommen is prima te doen."

Een beetje verwarrend zijn de namen van de vertrekkende en komende eigenaresse wel: in plaats van Hester Wermink is het nu Esther Waterink die de scepter zwaait. Verder verandert er niets aan het D.I.O.-team en ook de inrichting en het assortiment zullen voorlopig hetzelfde blijven. "Misschien dat er op termijn producten bij komen of juist verdwijnen, maar dat zal afhangen van de wens van de klanten. De openingstijden blijven hetzelfde en aan de koopzondagen zullen we ook mee blijven doen."

Natuurlijk zijn er speciale openingsaanbiedingen. Klanten krijgen op 1 en 2 september o.a. 20 procent korting op de geuren van Hugo Boss en voor de eerste 100 klanten is er een goodie bag t.w.v. 35 euro als ze minimaal 15 euro besteden. "Ik heb er alle vertrouwen in, zeker nu de economie weer aantrekt en ga er 100 procent voor," laat Esther enthousiast weten.

|Doorsturen

Uw reactie
Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Sport

Politiek

Algemeen

Uit

Digikrant


Agenda

Weer

>