Zakelijk

Fizie genomineerd voor FD Gazellen Award

Arbodienst Fizie uit Dedemsvaart en Hardenberg is genomineerd voor de FD Gazellen. Dit zijn de jaarlijkse prijzen van het Financiële Dagblad (FD) voor de snelst groeiende bedrijven in Nederland. Teamleider Guido van Zijl vertelt wat dit betekent voor Fizie, de klanten en zijn team.

De FD Gazellen Awards: hoe kom je daarvoor in aanmerking?
“Voor deze award moet je als bedrijf voldoen aan een aantal criteria. Je moet in de afgelopen jaren een bepaalde groei door hebben gemaakt wat betreft omzet, resultaat en aantal medewerkers. Dat hebben wij. Fizie is in 2009 ontstaan vanuit Vrieling Adviesgroep als specialist op het gebied van arbodienstverlening. We zijn begonnen met zo’n vijftig klanten, maar inmiddels zijn we doorgegroeid naar 500 bedrijven met bij elkaar 15.000 medewerkers. Onze klanten lopen uiteen van grote zorginstellingen met meer dan 3.000 personeelsleden tot aan de bakker op de hoek met één medewerker. En inmiddels hebben we zelf ook een team van tien mensen.”

Wat doet Fizie precies?
“Dat is heel breed. Fizie is een arbodienst en wij begeleiden en ondersteunen bedrijven bij alles wat te maken heeft met verzuim van medewerkers en het voorkomen ervan. Dat loopt dus uiteen van verzuimbegeleiding bij ziekte, diverse aanstellingskeuringen en risico-inventarisaties tot aan juridische bijstand.”

Waar heeft Fizie die groei aan te danken?
“We zijn ooit begonnen omdat de grote arbodiensten in het westen van het land weinig op hadden met bijvoorbeeld onze eigen regio Zwolle. De afstand tussen bedrijven en verzuimbegeleiders was te groot en het contact was onpersoonlijk. Wij onderscheiden ons juist door korte lijnen, betrokkenheid en de oprechte wil om het voor de klant op te lossen. Als onze klant een probleem heeft, moet het voelen als ons eigen probleem. En wanneer een klant mij of één van mijn collega’s wil spreken krijgt hij de gewenste persoon gewoon aan de telefoon. Niet eerst een ‘klantcontactcentrum’ of iets dergelijks.”

Die manier van werken slaat kennelijk aan…
“Ja, want we hebben veel te danken aan mond-tot-mond reclame. Bijna al onze klanten komen via andere klanten binnen. Uiteindelijk moeten we dus vooral onze klanten bedanken voor deze award. Dat doen we dan ook graag!”

Die groei biedt vast en zeker vertrouwen voor de toekomst?
“Absoluut! De wetgeving rond verzuimbegeleiding verandert voortdurend, waardoor bedrijven altijd behoefte zullen houden aan ondersteuning op dit gebied. Zo is het nieuwe kabinet van plan om de loondoorbetaling bij ziekte terug te brengen van twee naar één jaar. Dat heeft voor veel bedrijven de nodige consequenties. Omdat wij onze kennis altijd op peil houden kan Fizie blijvend van toegevoegde waarde zijn. Ik zie de toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet.”

Op 16 november neemt Fizie de FD Gazellen Award in ontvangst en wordt duidelijk wie zich gouden, zilveren en bronzen FD Gazelle mogen noemen. Fizie is genomineerd in de categorie Kleinbedrijf.

 

|Doorsturen

Uw reactie
Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Sport

Politiek

Algemeen

Uit

Digikrant


Agenda

Weer

>