Algemeen

Pensionado: Boerencamping

We zijn in het weekend nog steeds op een boerencamping te vinden, mijn lief en ik. We hebben er dit jaar al heel wat gehad. Met verse eitjes, met een krant, met wifi.....de ene campingeigenaar verwent de gast nog meer dan de andere. Het boerenbestaan is soms ver te zoeken. Hier en daar een kip, wat kleinvee en mais op het land om ons heen, dat is tegenwoordig een boerencamping.

Ze zien er meestal picobello uit. Schoon sanitair, mooie ruime plekken en een rustige entourage. Dat wil zeggen, dat er veelal ouderen staan en die maken niet zo veel herrie, liggen op tijd in bed en hebben geen geluidsinstallaties aan. Rust....dat wil je als pensionado toch! Ja, mijn lief en ik, we worden echt oud.

Op de laatste camping was groeten verplicht. Goedemorgen, goedemiddag, goedenavond. Ach ja, we stonden ook wel erg dichtbij het sanitaire gebouw! Vrolijke badjassen liepen voorbij met een tas in de hand. De handdoeken op het hoofd gerold, de kleurige slippers of crocs aan de voeten, de doucheparade zag er leuk uit.

Wij begrijpen wel, dat de campingeigenaren een belegde boterham op hun bord moeten hebben. Het verblijf is niet duur en ze leveren kwaliteit. Maar om nou 20 cent voor warm water bij de wastafel te vragen, dat ging ons echt te ver! Reserveringskosten berekenen voor een telefoontje om te vragen of er plek is.....

Tja, zolang het weer goed is, zijn onze weekenden ook geslaagd! Op naar het volgende boerenerf.

 

|Doorsturen

Rial Intrek

2017-09-14 23:11:02

Mooi hè..zo'n boer'n camping. Leven en beleven zijn toch twee uitersten. Ik en mijn lief gaan voor 't eerste....én 't tweede. En. eh, we genieten (ook)  van ons pensioen. Goh, als 't weer maar goed is. Wát wil je nou meer?

Uw reactie


Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant
Agenda

Weer