Politiek

Plaatselijke Belangen komen met petitie N35: "Zo kan het niet langer"

Het nieuws dat de provincie Overijssel de voorgestelde veiligheidsmaatregelen op de N35 bij Haarle niet gaat uitvoeren, is in het dorp ingeslagen als een bom. Plaatselijk Belang Haarle komt daarom, samen met de Plaatselijke Belangen van Mariënheem, Heino, Laag Zuthem en Hoonhorst, met een petitie.

De provincie wees de voorgestelde maatregelen in Haarle af, omdat de beschikbare 15 miljoen euro voor de N35 onvoldoende is om alle voorgestelde werkzaamheden uit te voeren. Haarle staat onderaan de prioriteitenlijst en dus sneuvelde deze voorstellen. Daar komt bij dat het verkeer op de N35 de afgelopen periode dusdanig is toegenomen, dat de voorstellen van Plaatselijk Belang Haarle niet langer aan de normen voldoen.

"Dit nieuws is ingeslagen als een bom", laat Plaatselijk Belang Haarle weten. "Vier jaar lang praten met Rijkswaterstaat en de gemeente, wordt in één keer van tafel geschoven. Ons bestuur blijft verbijsterd achter."

Breder onderzoek
PB Haarle is wel verteld, dat Provincie en Gemeente Hellendoorn een breder onderzoek zullen doen, naar een toekomstbestendige oplossing voor het wegvak tussen Haarle en Nijverdal, dat zich richt op een oplossing die buiten de kaders valt van het huidige N35 project Wijthmen-Nijverdal. Binnenkort kan iedereen een oproep verwachten voor een extra N35 Informatieavond, waar Rijkswaterstaat en de gemeente Hellendoorn uitleg zullen geven over de ontwikkelingen.

In het kader van deze ontwikkelingen kondigt het bestuur van het Plaatselijk Belang Haarle aan, samen met de andere N35 Plaatselijke Belangen Mariënheem, Heino, Laag Zuthem en Hoonhorst op 30 oktober een petitie te zullen aanbieden aan de Tweede Kamer in Den Haag. Deze petitie is genaamd: ‘Rijksweg N35 – Zo Kan Het Niet Langer’. Hiermee willen de gezamenlijke Plaatselijke Belangen druk zetten op Den Haag om meer geld beschikbaar te stellen voor korte termijn veiligheidsmaatregelen op de N35.

Handtekeningen
Alle inwoners van Haarle, maar ook bedrijven, organisaties, politiek en bestuurders in heel Nederland kunnen deze petitie ondersteunen door hun handtekening te zetten onder de online petitie. "Wij zullen ons uiterste best doen om op 30 oktober zo veel mogelijk handtekeningen aan de Tweede Kamer aan te bieden. Dus zegt het voort en nodig uw familie en vrienden uit deze petitie te ondertekenen. Zo laat Haarle zien dat wij gezamenlijk voor een veilige N35 staan."

Gezien de absolute noodzaak voor snel handelen en het zo spoedig mogelijk realiseren van de benodigde veiligheidsmaatregelen, nodigt het bestuur van Plaatselijk Belang Haarle de betrokken partijen; Rijkswaterstaat, de Provincie Overijssel en de Gemeente Hellendoorn, uit om onmiddellijk aan tafel te gaan en geen minuut te verliezen. "Wij zullen alles op alles zetten, om op korte termijn veilige oplossingen voor de inwoners en weggebruikers van de N35 te realiseren."

|Doorsturen

Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Sport

Uit

Digikrant
Agenda

Weer