Algemeen

Rick: Verrassingsreis

Ik kom net terug uit Chisinau. Dat ligt in Moldavië. Het was eigenlijk een verrassing voor mijn vrouw, maar achteraf had ik beter een bloemetje van de markt mee kunnen nemen. Of een pak melk. Of een hondendrol. Alles beter dan de verrassingsreis van Kruidvat.

Het concept van Kruidvat klonk simpel en aantrekkelijk. Je betaalt negentig euro voor een driedaagse stedentrip inclusief hotel. Je weet alleen vooraf niet naar welke stad je gaat. Ik zag ons al zitten op een terrasje in Milaan. Een espresso in het ochtendzonnetje, lekker slenteren over de Via Monte Napoleone en 's avonds een goddelijke pasta van de echte Italiaan.

Maar het werd dus Chisinau. En we vlogen vanaf Brussel. Maandagavond half zes. Vlak voor middernacht waren we in ons hotel in Moldavië. Dat was dus dag één van de drie. En omdat we op woensdag direct na het ontbijt alweer terugvlogen, moest het die dinsdag gebeuren: shoppen, romantisch uit eten en woeste oostblokseks.

We scoorden nul uit drie en eigenlijk wil ik er helemaal niet meer over praten. Nooit meer. Om de woorden van mijn vrouw nog maar eens te herhalen: "Wie laat er nou in godsnaam zijn partner drie dagen vrij nemen om twee dagen te reizen en een paar uur rond te dolen in kletsnat Moldavië en noemt het een verrassingsreis."

Onze relatie heeft stand gehouden, maar het was kantje boord. Ik moest met de hand op mijn hart beloven nooit meer een verrassingsreis te regelen bij een winkel waar je ook shampoo, schepsnoep en aambeienzalf koopt. Dat leek me een goeie deal.

|Doorsturen

Uw reactie


Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant
Agenda

Weer