Raalte Regio

Boetes uitgedeeld wegens fietsen in Raalte Centrum

In het centrum van Raalte vindt woensdag een handhaving plaats van het fietsverbod. Wie zich niet aan de regels houdt krijgt een bekeuring.

Volgens de gemeente Raalte zorgt fietsen voor overlast voor winkeliers en het winkelend publiek. Om de overlast aan te pakken gaat de gemeente Raalte samen met het Raalter Ondernemers Verbond (ROV) en studenten van Landstede Zwolle aan de slag. 

Van dinsdag 12 juni tot en met zaterdag 30 juni wordt er alle dagen dat de winkels open zijn intensief gesurveilleerd door de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) en student-boa’s van Landstede. De actie wordt in het najaar herhaald.

|Doorsturen

Raaltenaar

2018-06-13 12:17:30

Nou, die handhavers doen maar wat. Stonden net met zijn 8-en op de Plas, fietsten er 3 ouderen gewoon langs zonder staandehouding........

Hendrik

2018-06-13 14:46:21

Typisch een gevalletje van teveel bemoeienis door overheden, aangewakkerd door een lokale brievenschrijver.

Leven en laten leven, mensen! Dat kunnen we heel goed zelf.

willem

2018-06-13 16:36:07

laat eerst de winkeliers hun eigen troep zoals die stomme reclame borden maar eens weg halen dan lijkt het al een stuk netter in de straten in het centrum

Roy

2018-06-14 13:38:52

Handhaving in de Grotestraat, Herenstraat en Marktstraat bij echt fietsen is terecht. Op andere plekken is meestal genoeg ruimte en als er aangepast gefietst wordt, hinder je niemand. Maar men zal wel weer voor het lage fruit gaan: De rustige aangepaste fietsers krijgen een bekeuring en de echte asocialen gaan vrijuit.

Henk

2018-06-14 16:02:52

Kijk, Roy geeft tenminste zinnig commentaar.
Wat mij opvalt is dat er een paar zijn - waarvan een ebiker en verschillende scootmobielen (ja die mogen ook maar 5km/u in het voetgangersgebied) - die overal gewoon tussendoor knallen. Dat kan echt niet. Omdat de brave burger niet zelf (sorry Hendrik) kan handhaven (het 'als hij het doet, doe ik het ook' principe) is deze controle nodig. Waarschijnlijk zal ik dan zelf ook een keer gepakt worden want we zijn niet heiliger dan de Paus.

Rial Intrek

2018-06-16 07:41:23

Heel terecht dat er op overtredingen een gepaste boete wordt gelegd. Als er verbodsborden geplaatst zijn, wat is dan het probleem dat we disciplinair gestraft worden bij overtredingen? Gezag moet er zijn en iemand bij overtreding bekeuren is echt helemaal prima !!!

Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

Algemeen

Sport

Politiek

Uit

Digikrant
Agenda

Weer