Raalte Regio

Jarenlange celstraffen voor gewelddadige overvallers Raalte

"In vijf minuten is ons leven veranderd. Deuren en ramen gaan nu altijd op slot en ik ga alleen nog naar buiten als het moet." Dat zei een overvalslachtoffer dinsdag in de rechtszaal, tijdens de rechtszaak tegen twee mannen die verdacht worden van het plegen van gewelddadige overvallen in Overijssel, waaronder in Raalte. De verdachten hoorden vijf en acht jaar cel tegen zich eisen.

Dat meldt RTV Oost.

De mannen B. en P. uit Zutphen worden verdacht van het plegen van drie overvallen in Overijssel: in Wierden, Almelo en Raalte. Overvallen die met veel geweld gepaard gingen.

B. kreeg vijf jaar cel voor zijn rol in de overvallen. Verdachte P. hoorde acht jaar celstraf eisen. Er zijn DNA-sporen van de verdachten gevonden op een bivakmuts die bij de overval gebruikt is.

De zaak tegen een derde verdachte, S., ook uit Zutphen, werd aangehouden om extra getuigen te horen. Het gaat om nieuwe verklaringen die laat binnenkwamen. Dat gebeurde op verzoek van de advocaat van verdachte S.

Met mokers naar binnen
De verdachten ontkennen elke betrokkenheid bij de overval in Wierden. Ze bekennen wel dat ze betrokken geweest zijn bij een andere overval, in Raalte, begin vorig jaar. In de rechtbank beschreven ze hoe ze in de auto op weg naar Raalte instructies kregen. Ze zouden met mokers de ruiten van de woning kapot slaan en op zoek gaan naar geld.

In de woning zou niemand aanwezig zijn, maar dat was niet zo. De bewoonster werd vastgebonden met tiewraps en mishandeld. Wie verantwoordelijk is voor de mishandeling van de vrouw blijft onduidelijk. Er zouden nog drie mannen betrokken zijn de overvallen, maar over de identiteit van deze daders is niets bekend.

Op handen en voeten
De vrouw uit Raalte kwam uiteindelijk op handen en voeten en in shock naar buiten gekropen. Ze woont intussen ook niet meer in het huis, maar heeft nu een woning op een bovenetage. Ze wilde ook geen verklaring afleggen vanwege de impact die zaak op haar heeft.

De rechtbank heeft voor de rechtszaak twee dagen uitgetrokken. Donderdag gaat de zaak verder. Dan staat ook een voormalig politieagent voor de rechter, die verdacht wordt van het lekken van informatie aan de verdachten.

|Doorsturen

Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

Algemeen

Sport

Politiek

Uit

Digikrant
Agenda

Weer