Raalte Regio

Vier jaar cel voor ontuchtpleger uit Raalte

De rechtbank veroordeelt een 52-jarige man uit Raalte tot een gevangenisstraf van vier jaar, waarvan één jaar voorwaardelijk, met bijzondere voorwaarden waaronder een klinische behandeling. De man krijgt de straf vanwege ontucht met twee buurmeisjes.

Dat meldt RTV Oost.

De man heeft twee jonge meisjes - zusjes van destijds 6 en 8 jaar oud - gedurende langere tijd seksueel misbruikt, aldus de rechtbank. Ook moet de man een bedrag van ruim 9.000 euro aan schadevergoeding betalen aan de benadeelde partijen.

Het Openbaar Ministerie eiste eerder dit jaar een celstraf van vijfenhalf jaar tegen de 52-jarige man. De man werd in december door de rechtbank naar het Pieter Baan Centrum (PBC) gestuurd, om daar te laten onderzoeken of hij pedofiele neigingen heeft.

De ontucht vond plaats in een periode waarin de Raaltenaar zijn buren hielp, nadat de vader getroffen was door een ernstige ziekte. Hij stond ze bij, deed klusjes voor ze en paste geregeld op de minderjarige buurmeisjes. De meisjes logeerden vaak bij hun buurman, totdat één van de meisjes thuis vertelde dat hij aan hen zat. Bij een confrontatie erkende de verdachte dat ook.

|Doorsturen

okkie

2017-07-18 18:59:51

Geen aandacht aan meer aan besteden, ook niet tof voor zn kids

Kees

2017-07-19 11:15:17

Nou ik vind wel belangrijk dat hier aandacht aan word besteed!!! Levenslang opsluiten deze pedo echt erg wat deze persoon heeft gedaan!!! Sterkte voor de meiden en familie van de meiden. 

okkie

2017-07-21 11:04:30

Kees....ik vind het nogal een onzinnig bericht.. 

Hoeft verder geen aandacht meer aanbesteed te worden

Levenslang heeft ie al dus van mij mag ie wel lang de cel in...
Sterkte voor de kids van de dader want die worden er op aangekeken dat hun vader zo is, ik zou me schamen... 

Het beste Kees

Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

Algemeen

Sport

Politiek

Uit

Digikrant
Agenda

Weer