Raalte Regio

Vier partijen in gesprek over nieuw college Raalte

Vier partijen hebben elkaar gevonden om te praten over de vorming van het nieuwe college in Raalte. Gemeentebelangen, CDA, PvdA en D66 voeren maandagavond 14 mei een eerste gesprek. Dat laat formateur Johan Kiekebosch weten.

De gemeenteraadsverkiezingen vonden plaats op 21 maart. De vier partijen die in gesprek gaan haalden samen 15 van de 25 zetels in het Raalter gemeentehuis. Gemeentebelangen (7) en CDA (6) werden de twee grootste partijen, terwijl PvdA en D66 beiden één zetel veroverden. Burgerbelangen schoot van 0 naar 4 zetels, maar schuift dus niet aan bij de eerste formatiegesprekken.

|Doorsturen

Sjappie

2018-05-10 16:15:31

Wel heel bijzonder dat 2 verliezers aanschuiven en de grote winnaar niet. Dat vraagt om een uitleg. 

Herman Nijboer

2018-05-10 18:25:41

Waarom doet burgerbelangen niet mee Johan Kiekebosch zij hebben toch 4 zetels leg dat eens even uit aub.

Dick Mars

2018-05-10 18:51:01

Lijkt inderdaad wel erg raar.

Misschien tijd voor een eerste commentaar van Burgerbelangen zelf ?

Dick Mars

2018-05-10 18:53:07

Het kan natuurlijk zijn dat dit het gevolg is van het eerst willen opstellen van een Roalter accoord ?  En dat D66 en PvdA zich daar uiteindelijk wel, en Burgerbelangen niet in kon vinden ?

Laten we het maar afwachten.

harrie kiekebosch

2018-05-12 08:53:15

Tijdens een van de debatten werd Ben Nijboer door zijn collega's uitgemaakt voor leugenaar... "We weten allemaal dat Ben een leugenaar is", kwam voorbij.

Ben Nijboer zij in een van de debatten ook: "al die onderzoeken daar heb je niks aan, je moet meer naar je onderbuik luisteren." Dikke kans dat de andere politici dat nu doen.

@Sjappie (wie ben je echt, lefgozer?): Bij het lezen van verkiezingsuitslagen moet je niet kijken naar winnaars en verliezers ten opzichte van de vorige keer, maar naar absolute cijfers.

@Dick, ik kan me heel goed voorstellen dat CDA en GB de stabiliteit van Burgerbelangen in twijfel trekken. De partij leunt zwaar op politici die gedurende de rit overgelopen zijn van andere partijen. Dat geeft gen vertrouwen.

Jan B

2018-05-13 10:50:35

@Harrie, mbt je laatste alinea, het is maar net hoe je er naar kijkt. Burgerbelangen verdient een nieuwe kans zoals alle partijen, omdat iedereen bij nul begint bij nieuwe verkiezingen. en wie weet of alle andere politici die je noemt nog wel voor Burgerbelangen actief zijn. Je roept iets zonder alle feiten te kennen. Heb je daar wel onderzoek naar gedaan? 

Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

Algemeen

Sport

Politiek

Uit

Digikrant
Agenda

Weer