Olst-Wijhe Regio

Crowdfundactie voor MS-patiënt Gerrit Jan Willems

Vrienden en familielieden van Gerrit Jan Willems uit Deventer zijn gestart met een crowdfundingsactie om hem in Mexico te laten behandelen voor MS. In 2006 werd bij Gerrit Jan, geboren en getogen in Olst, de ziekte MS vastgesteld nadat hij oogklachten kreeg. Jarenlang had hij zijn eigen bedrijf als vloerenlegger en leidde hij een onbezorgd leven. Hij voetbalde tientallen jaren bij Overwetering.

Zijn bedrijf heeft hij met pijn in zijn hart moeten beëindigen. Lichamelijk kon hij het niet meer opbrengen. De pijn in onder andere zijn benen en armen werd dagelijks te groot waardoor hij thuis niks tot weinig meer kon betekenen voor zijn gezin. Gelukkig kon hij daarna als taxichauffeur aan het werk. Afgelopen zomer moest hij ook dat opgeven. Het werd lichamelijk te zwaar, naast de zorg zijn kinderen.

Na jarenlange lichamelijke achteruitgang heeft hij nu besloten de strijd met MS aan te gaan. De stamceltransplantatie die hij wil ondergaan om de ziekte te stoppen, wordt (nog) niet in Nederland uitgevoerd. Daarom heeft hij 75.000 euro nodig voor een behandeling in Mexico. “Door middel van crowdfunding hoop ik dat velen mij willen steunen zodat een behandeling mogelijk kan worden gemaakt.” 

In het buitenland wordt al een aantal jaren stamceltransplantatie (HSCT hematopoietische stamceltransplantatie) toegepast bij MS patiënten. Het is een zware behandeling waarbij het immuunsysteem door een chemotherapie en herintroductie van stamcellen opnieuw wordt opgebouwd. Bij 80 procent van de behandelde patiënten wordt de ziekte hiermee stilgezet. De Nederlandse zorgverzekeraars erkennen de HSCT behandeling (nog) niet, aangezien stamceltherapie voor MS (nog) geen officiële behandelmethode is.

Om alles goed te regelen is Stichting GJ vs MS opgericht, met als doel geld in zamelen voor de HSCT behandeling. “Deze behandeling is voor mij nu de enige optie om lichamelijk te blijven zoals ik nu ben en wie weet, met wat geluk, nemen mijn klachten af.” Het doel is het ‘stopzetten’ van de ziekte. Bij geen behandeling is één ding zeker: “De ziekte MS zal steeds meer van mijn leven afnemen, en ik wil niet nog meer opgeven, ik wil dat de ziekte stopt. Mijn kinderen van 2 en 4 jaar wil ik zien opgroeien. Niet vanuit een rolstoel.”

Het bankrekeningnummer van de stichting is: NL96RABO 0330 4322 22. Zie verder www.gjvsms.nl.

Olsterfeest
Naast de vrouw en dochter van Gerrit-Jan zullen veertig hardlopers, waaronder vrienden en familie woensdag 12 september als ‘team’ de Appelloop in Olst lopen om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Gerrit Jan zelf rijdt voorop mee op zijn elektrische loopfiets. Gedurende het Olsterfeest zal er een groene oliedrum staan, waar doorlopend gedoneerd kan worden.

Zaterdag 15 september zal team GJvsMS tijdens de Jaarmarkt aanwezig zijn bij het oude gemeentehuis in Olst, waar middels een loterij een mooie eikenhouten bank te winnen valt. Ook wordt een aantal (kinder)activiteiten georganiseerd, waaronder schminken, nagellaken, ponyrijden en lotenverkoop. Alle donaties komen rechtstreeks ten goede aan de Stichting GJvsMS.

|Doorsturen

Hn

2018-09-13 19:12:55

@Redactie, hartelijk dank voor het verwijderen van de zeer onsmakelijke reactie van Herman!

Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant
Agenda

Weer